Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2024,
10.21

Osveženo pred

2 uri, 49 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,17
Cincinnati ATP Novak Đoković teniški globus

Natisni članek

Nedelja, 18. 8. 2024, 10.21

2 uri, 49 minut

Zgrožen

Đokovič se je zgrožen oglasil ponoči: To je sramotno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,17
Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, eden najboljših igralcev vseh časov, se je oglasil ponoči, potem ko se je na družbenih omrežjih pojavil posnetek nenavadne točke in velike napake sodnika. Srb je vse odgovorne pozval, da to takšnih škandalov ne bi smelo prihajati.

Sodniška napaka je bila več kot očitna. Đoković meni, da bo treba ob današnji tehnologiji nekaj spremeniti. 

Na teniškem turnirju v Cincinnatiju je prišlo do precej nenavadne sodniške odločitve, ki je celo odločala o zmagovalcu dvoboja. V osmini finala turnirja serije masters sta se pomerila Britanec Jack Draper in Kanadčan Felix Auger-Aliassime. Zadnji se nikakor ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika Grega Allenswortha. Jack Draper je imel na svojem servisu žogico za zmago, a očitno je, da se je v odločilni točki žogica dotaknila loparja in nato še igrišča, preden je šla čez mrežo. Vseeno je sodnik po sporni potezi Draperju dosodil točko in tudi končno zmago.

Jack Draper
Sportal Odločitev, ki dviguje veliko prahu #video

Na družbenih omrežjih je bila cela vrsta odzivov. V nočnih urah se je oglasil tudi Novak Đoković, ki je spustil turnir v Cininnatiju, a ravno tako ni mogel ostati ravnodušen ob takšni sodniški potezi.

"Sramota je, da v takšnih položajih nimamo možnosti ponovljenega posnetka. Še bolj neverjetno je, da nimamo pravila, ki bi sodnikom omogočilo, da spremenijo prvotno odločitev na podlagi ponovljenega posnetka, ki ga potem vidimo zunaj igrišč."

"Vsi, ki gledajo po televiziji, lahko na ponovljenem posnetku vidijo, kaj se je zgodilo, ampak igralce na igrišču držijo v temi in ti ne vedo, kaj se je zgodilo. Imamo sokolje oko za linije in živimo v tehnološko naprednem 21. stoletju," je zapisal novopečeni olimpijski prvak in vse odgovorne na turneji pozval, naj poskrbijo, da se takšne neumnosti nikoli več ne ponovijo.

Preberite še:
Jannik Sinner
Sportal Sinner za razliko od Montreala tokrat boljši od Rusa
THUMB - Novak Đoković
Sportal Novak Đoković zagrozil Tadeju Pogačarju
Ne spreglejte