Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 8. 2024,
12.42

Osveženo pred

1 dan, 2 uri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,15
teniški globus

Natisni članek

Sobota, 17. 8. 2024, 12.42

1 dan, 2 uri

Odločitev, ki dviguje veliko prahu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,15
Jack Draper | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Na teniškem turnirju v Cincinnatiju je prišlo do precej nenavadne sodniške odločitve, ki je celo odločala o zmagovalcu dvoboja. Razprava ob mreži je trajala kar nekaj časa, a na koncu je obveljala odločitev sodnika, ki pa je naredil očitno napako.

V osmini finala turnirja serije masters sta se pomerila Britanec Jack Draper in Kanadčan Felix Auger-Aliassime. Zadnji se nikakor ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika Grega Allenswortha, a nenavadna odločitev in razprava sta na družbenih omrežjih hitro obšli svet.

"Res ne boš spremenil svoje odločitve?"

Jack Draper je imel na svoj servis žogico za zmago, a očitno je, da se je v odločilni točki žogica dvakrat dotaknila njegova loparja, preden je šla čez mrežo. Vseeno je sodnik po sporni potezi Draperju dosodil točko in tudi končno zmago.

"Grozno je, kar si naredil. Ali nisi videl, kako je žogica zadela ob igrišče? Narobe je udaril ... V redu, zdaj boš odšel, ampak to bo povsod in videti bo smešno. Ni na njem, da prizna. To je zanj zaključna žogica, to je zanj zmaga, ampak na tebi je, da se odločiš. Res ne boš spremenil svoje odločitve?" je poskušal razložiti Kanadčan, ampak glavni sodnik dvoboja je vztrajal pri svoji odločitvi.

Na koncu sta si vseeno segla v roke. | Foto: Reuters Na koncu sta si vseeno segla v roke. Foto: Reuters

"Zdaj bom videti kot idiot"

Jack Draper je predlagal, da pogledajo posnetek, saj je dejal, da res ne ve, kaj se je dogajalo. In če bi se izkazalo, da ni pravilno odigral, bi ponavljali točko. "Zdaj bom videti kot idiot zaradi ljudi, ki bodo rekli, da ne igram pošteno."

Na koncu sta si po daljši razpravi igralca segla v roke, kar je pomenilo, da se je v četrtfinale uvrstil Jack Draper. Dvoboj se je končal z izidom 5:7, 6:4, 6:4.

Že pred tem je imel sporne odločitve

Teniški sodnik Greg Allensworth je v zadnjem času precej v središču pozornosti. Drugega avgusta je na turnirju v Washingtonu v četrtfinalu diskvalificiral Kanadčana Denisa Shapovalova, ker se je odzval na provokacije gledalcev s tribun. Takrat je v drugem nizu potekala podaljšana igra. V prvem krogu turnirja v Cincinnatiju sta igrala Američana Taylor Fritz in Brandon Nakašima, kjer je Allensworth spregledal očiten avt.

Mnogi se sprašujejo, kako bodo zadnje njegove odločitve vplivale na njegovo nadaljnjo sodniško kariero.

Preberite še:

Coco Gauff
Sportal Branilka turnirske zmage Gauffova izpadla v Cincinnatiju
Iga Swiatek
Sportal Swiatkova za napredovanje potrebovala tri nize
Elina Svitolina
Sportal V Cincinnatiju je pestro, Ukrajinka je morala potruditi za zmago
Ne spreglejte