Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
21. 11. 2020,
7.27

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

1

Natisni članek

Aleksander Zverev Novak Đoković Olga Šaripova

Sobota, 21. 11. 2020, 7.27

3 leta, 5 mesecev

Novak Đoković o nasilju

Đoković nasilja ne podpira, a na čigavo stran se je postavil?

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,06

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Po uvrstitvi Novaka Đokovića v polfinale turnirja najboljše osmerice je bila na tiskovni konferenci ena izmed glavnih tem primer Aleksandra Zvereva, ki je obtožen hudega nasilja na svojim nekdanjim dekletom. "Rekel sem mu, da sem na voljo, če se želi o tem pogovoriti," je izjavil prvi igralec sveta.

Še vedno je zelo vroča tema o morebitnem nasilju Aleksandra Zvereva nad Olgo Šaripovo, nekdanjim dekletom nemškega igralca. Rusinja je v intervjuju navedla zelo konkretne primere nasilja in prišlo naj bi že tako daleč, da je želela storiti samomor. Zverev je vse obtožbe odločno zanikal.

Olga Šaripova
Sportal Pretresljiva zgodba: Bilo je tako hudo, da je želela narediti samomor

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Žal mu je za Zvereva

Po petkovi zmagi nad Zverevim se vprašanju na to temo ni mogel izogniti Novak Đoković, ki se v sam primer ni želel spuščati, je pa Nemcu ponudil pomoč in ga označil za prijetnega fanta.

"Ne vemo točno, kaj se je zgodilo. To bomo zvedeli v prihodnosti. O tem z Aleksandrom nisem govoril, ampak sem mu rekel, da sem na voljo, če se želi pogovoriti. Poznam ga dolgo časa in vedno sva imela odličen odnos. Je zelo prijeten fant in spoštujem njegovo družino. Žal mi je, ko slišim, skozi kaj mora iti. Ponavljam, ne vem, kaj se je zgodilo. Seveda, ne podpiram nikakršnega nasilja. Moramo počakati in videli bomo," je povedal Đoković.

Aleksander Zverev
Sportal Še pred kratkim se je zdelo, da živi svoje sanje

Sporočil mu je, naj ostane močan

Na podlagi svoje objave na Twitterju je požel kar nekaj kritik od tistih, ki podpirajo Olgo Šaripovo. Beograjčan je Zverevu v prihodnosti zaželel srečo na terenu in zunaj njega ter mu sporočil, da naj v teh trenutkih ostane močan.

Olga Šaripova naj bi z Aleksandrom Zverevim doživljala pravi pekel. | Foto: Gulliver/Getty Images Olga Šaripova naj bi z Aleksandrom Zverevim doživljala pravi pekel. Foto: Gulliver/Getty Images

Zverev: Kaj naj vam še povem

Verjetno bo moral na tovrstna vprašanja še kar nekaj časa odgovarjati tudi Aleksander Zverev. Ta je med drugim povedal, da se odnos z igralci ni spremenil, saj oni dobro vedo, kaj se dogaja.

"Kaj naj vam še povem. Povedal sem vse. Žalostno je, da vam lažne obtožbe lahko spremenijo življenje in vam toliko škodijo, ampak takšen je svet, v katerem živimo. Več kot to, ne morem storiti," je povedal 23-letni teniški igralec, ki je Đokoviću v nadaljevanju turnirja zaželel vse dobro.

V soboto bosta na finalnem turnirju v Londonu polfinalna dvoboja. V prvem se bosta udarila Dominic Thiem in Novak Đoković, zvečer pa še Daniil Medvedjev in Rafael Nadal.

Novak Đoković
Sportal Medvedjev brezhiben nad Nadala, Đoković v polfinale z zmago nad Zverevom

 

Ne spreglejte