Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
7. 2. 2021,
8.05

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

3

Natisni članek

Nick Kyrgios Novak Đoković

Nedelja, 7. 2. 2021, 8.05

3 leta, 2 meseca

Novak Đoković spregovoril o kritikah

Đoković je odprl dušo: Če sem iskren, ga ne spoštujem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,24

3

Novak Đoković | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, je brez dlake na jeziku nekaj besed spregovoril o Nicku Kyrgiosu. Igralcu, ki ga v zadnjem času najbolj kritizira in ga je celo označil za bedaka. Đoković mu je tokrat le odgovoril.

Še preden se je začelo OP Avstralije, prvi teniški turnir za grand slam, je zunaj igrišč že zelo "vroče". Nick Kyrgios, avstralski teniški igralec, je eden tistih, ki je najbolj kritičen do Đokovića in ga je prek družbenih omrežij že večkrat ostro kritiziral. Nazadnje je celo dejal, da je najboljši igralec sveta nič drugega kot bedak, ker je direktorju OP Avstralije poslal predloge, kako bi lahko bolje poskrbeli za igralce v času karantene v Avstraliji.

Novak Đoković bo letos v Melbournu lovil svojo že deveto turnirsko zmago. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Novak Đoković bo letos v Melbournu lovil svojo že deveto turnirsko zmago. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kot igralca ga spoštuje, a …

Srb se po navadi ne odziva na tovrstne provokacije, a tokrat je le nekaj besed namenil Avstralcu, potem ko so ga vprašali, kaj si misli o obnašanju Kyrgiosa na igrišču in zunaj njega.

"On je dober za šport. Očitno je, da je drugačen. S stvarmi zunaj igrišča se ukvarja na poseben način," je uvodoma povedal Nole, ki je med drugim priznal, da ga kot teniškega igralca spoštuje in da se ima vso pravico izražati na način, kot se. "Mislim, da je zelo nadarjen. Ima zelo dobro igro. V preteklosti je dokazal, da lahko premaga kateregakoli igralca."

 "Resnično nimam več nobenih dodatnih komentarjev o njem." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Resnično nimam več nobenih dodatnih komentarjev o njem." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Če sem iskren, ga ne spoštujem"

Beograjčan pa ima glede obnašanja 25-letnega Avstralca zunaj igrišča povsem drugačno mnenje. "Kar pa zadeva dogajanje zunaj igrišča, ga, če sem iskren, ne spoštujem. In tukaj bom končal. Resnično nimam več nobenih dodatnih komentarjev o njem, njegovih komentarjih ali o čemerkoli drugem, kar skuša narediti," je bil jasen 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Nick Kyrgios ga je že večkrat javno kritiziral. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nick Kyrgios ga je že večkrat javno kritiziral. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Kyrgios že pred časom o Đokoviću: Preprosto ga ne prenesem

Kot smo že omenili, je Kyrgios Đokovića nazadnje označil za bedaka, ampak pred tem je bilo še veliko več takšnega ali drugačnega kritiziranja, ki po mnenju mnogih ne spada v šport.

"Mislim, da je obseden s tem, da želi biti priljubljen. Želi biti kot Roger Federer. Želi biti tako priljubljen kot on in ga preprosto ne prenesem," je leta 2019 povedal v enem od pogovorov.

Zelo kritičen je bil tudi ob zloglasnem dobrodelnem turnirju Adria Tour, ki so ga morali pozneje zaradi okužb z novim koronavirusom prekiniti. Takrat so namreč po spletu zaokrožile fotografije in videoposnetki, kako so se igralci zabavali v enem od lokalov.

Boris Becker in Novak Đoković
Sportal Boris Becker: Mediji niso vedno korektni do Đokovića
Novak Djoković Alexander Zverev
Sportal Srbija ne bo ubranila naslova na ATP pokalu
Nick Kyrgios
Sportal Upravičeno izgubil živce: On, pametnjakovič, pa mi da opomin #video
Ne spreglejte