Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
28. 10. 2020,
10.56

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62

Natisni članek

ATP Novak Đoković

Sreda, 28. 10. 2020, 10.56

3 leta, 5 mesecev

Novak Đoković po prvem dvoboju na Dunaju

Đoković je nekaj minut počakal, nato pa vstal in odšel #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,62
Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

V torek smo na turnirju na Dunaju po dolgem času lahko spet videli igrati Novaka Đokovića. Po dvoboju se je na novinarski konferenci zgodilo nekaj nepredvidljivega, tako da je prvi igralec sveta zapustil novinarsko konferenco.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Ni bilo tona

Ne, na novinarski konferenci ni bilo nič narobe z Novakom Đokovićem, ampak so imeli dunajski organizatorji, kot poročajo srbski mediji, tehnične težave. Prvih nekaj trenutkov je Novak lahko razlagal svoje misli po končanem dvoboju, potem pa se je izgubil ton. Beograjčan je nekaj minut počakal, da bi lahko nadaljeval pogovor s sedmo silo. A ker ni kazalo, da bi tehnične težave kmalu odpravili, je prvi igralec sveta vstal in zapustil novinarsko konferenco.

Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Vprašanje, kdaj bo spet prišel na Dunaj

Po mnenju številnih je to velika črna pika za organizatorje turnirja, potem ko niso mogli izpeljati novinarske konference s trenutno najboljšim igralcem sveta. Vendarle je Đoković prvič po 13 letih prišel na ta turnir in vprašanje je, kdaj, če sploh kdaj, bo spet igral na tem turnirju. Letos se ga je udeležil predvsem zaradi razmer v svetu (novi koronavirus, op. p.) in pridobivanja prepotrebnih točk za letošnje končno prvo mesto na lestvici ATP. Novak namreč potrebuje le še eno zmago, da si na koncu letošnje sezone zagotovi prvo mesto. To bi bilo že šestič v njegovi karieri, s tem pa bi preskočil Rafaela Nadala in Rogerja Federerja in se izenačil s Petom Samprasom. Beograjčan danes v drugem krogu igra proti Borni Ćoriću.

Kaj je ob mreži povedal svojemu prijatelju?

V prvem krogu je igral proti svojemu rojaku Filipu Krajinoviću, s katerim sta še pred turnirjem trenirala skupaj v Beogradu. Na koncu je svojega dobrega prijatelja premagal z izidom 7:6 in 6:3. Nole je na koncu razkril, kaj mu je ob mreži povedal.

"Rekel sem mu, da sem imel na koncu drugega niza srečo. Sva zelo dobra prijatelja in težko je igrati proti njemu. Že dolgo se poznava, velikokrat trenirava skupaj, tudi pred Dunajem sva. To je vedno še dodaten pritisk. On pozna mojo igro in jaz njegovo. V prvem nizu je serviral za niz … V drugem nizu mi je uspelo igrati bolje," je po dvoboju povedal 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam.

Aljaž Bedene
Sportal Đoković le še zmago oddaljen od Samprasa, Bedeneta ustavila poškodba
Sportal Novak Đoković je iz torbe potegnil presenečenje #video
Novak Đoković
Sportal Še Avstrijci ga provocirajo: Strinjam se, preveč smo se zabavali #video
Ne spreglejte