Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 10. 2020,
11.34

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Natisni članek

Dominic Thiem Novak Đoković

Torek, 27. 10. 2020, 11.34

3 leta, 6 mesecev

Novak Đoković je iz torbe potegnil presenečenje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

Novak Đoković je na enem izmed prvih treningov na Dunaju Dominicu Thiemu pripravil presenečenje. Thiem se je izkazal z izjemno lepo gesto, ves denar bo namenjen otroški bolnišnici.

Novak Đoković se je še na nedeljski novinarski konferenci na Dunaju zagovarjal zaradi nesrečnega dobrodelnega turnirja Adria Tour, na katerem so se okužili nekateri igralci, med njimi tudi Đoković sam in njegovi spremljevalci.

Đoković iz torbe potegnil ček

Beograjčan je na Dunaju povedal, da sta s Thiemom opravila skupni trening in da je bil ta tako intenziven, kot da bi igrala finale. Po treningu je prvi igralec sveta presenetil Avstrijca, saj mu je izročil nagradni ček. Thiem se je odločil, da bo celoten znesek daroval v dobrodelne namene.

"Celoten znesek bom podaril otroški bolnišnici St. Anna in svojemu dobremu prijatelju," je na svoji spletni strani zapisal Thiem, ki ga na teniškem turnirju na Dunaju čaka uvodni dvoboj. Njegov prvi nasprotnik bo Ukrajinec Vitalij Sačko, ki se je na turnir prebil skozi kvalifikacije.

Dominic Thiem je že desetič v glavnem žrebu tega turnirja. | Foto: Gulliver/Getty Images Dominic Thiem je že desetič v glavnem žrebu tega turnirja. Foto: Gulliver/Getty Images "Ta turnir ni še nikoli videl toliko vrhunskih igralcev"

Dominic Thiem na turnirju na Dunaju brani lansko zmago, a letos bo njegovo delo veliko težje, saj se je zbralo kar nekaj vrhunskih teniških igralcev, med katerimi je tudi Novak Đoković.

"Nekaj je povsem jasno, to leto je Stadhalle prizorišče vrhunskega tenisa. Zvezde, zvezde, zvezde – vsak dvoboj bo senzacionalen. Ta turnir ni še nikoli videl toliko vrhunskih igralcev. V glavnem žrebu sem že desetič, to leto pa sem celo branilec naslova."

Lani so mu šle kocine pokonci

"Nikoli ne bom pozabil čustev po zmagi leta 2019 – nepozabno in edinstveno. V tistem trenutek so mi šle kocine pokonci. Ta lovorika mi veliko pomeni, prav tako Dunaj," je med drugim zapisal Thiem, letošnji zmagovalec OP ZDA in trenutno tretji igralec sveta.

Aljaža Bedeneta v torek čaka prvi dvoboj. | Foto: Gulliver/Getty Images Aljaža Bedeneta v torek čaka prvi dvoboj. Foto: Gulliver/Getty Images

Na delu Đoković in Bedene

V torek se na dunajskem turnirju obeta nekaj izjemnih dvobojev. Novak Đoković bo igral proti rojaku Filipu Krajinoviću, prav tako bo na igrišče stopil Aljaž Bedene. Ljubljančan bo igral proti Danielu Evansu, trenutno najboljšemu britanskemu igralcu. Pred leti sta dvakrat igrala na turnirju serije Challenger, izid v zmagah pa je 1:1.

Borna Čorić
Sportal Čorić gladko v drugi krog Dunaja, kjer čaka Đokovića
Novak Đoković
Sportal Še Avstrijci ga provocirajo: Strinjam se, preveč smo se zabavali #video
Ne spreglejte