Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 11. 2023,
22.40

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

tenis Novak Đoković Jannik Sinner Davisov pokal

Četrtek, 23. 11. 2023, 22.40

5 mesecev, 1 teden

DAVISOV POKAL, ZAKLJUČNI TURNIR V MALAGI

Srbi na čelu z Đokovićem suvereni, v polfinalu z Italijani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32
Novak Đoković | Novak Đoković je suvereno opravil svojo nalogo. | Foto Reuters

Novak Đoković je suvereno opravil svojo nalogo.

Foto: Reuters

Srbska teniška reprezentanca je zadnja polfinalistka zaključnega turnirja Davisovega pokala v španski Malagi. Srbi so s prvim igralcem sveta, Novakom Đokovićem, dobili že oba posamična obračuna proti Veliki Britaniji in predčasno končali dvoboj. V polfinalu se bodo Srbi v soboto pomerili z Italijani, ki so bili v četrtfinalu na čelu s četrtim igralcem sveta, Jannikom Sinnerjem, boljši od Nizozemske z 2:1 v zmagah. 

Matthew Ebden in Max Purcell
Sportal Finci in Avstralci prvi polfinalisti Davisovega pokala

V prvem je Miomir Kecmanović premagal Jacka Draperja s 7:6 (2), 7:6 (6) po dveh urah in petih minutah. Nato pa je delo proti Cameronu Norrieju dokončal Novak Đoković. Po uri in 41 minutah je bil boljši s 6:4, 6:4.

Šestintridesetletni Beograjčan je kot enega letošnjih ciljev izpostavil prav naskok na "solatni krožnik" v Davisovem pokalu. Leta 2010 je Srbiji pomagal do doslej edinega naslova v tem reprezentančnem tekmovanju.

Britanci bodo ostali pri desetih naslovih, zadnjega so osvojili pred osmimi leti proti Belgiji, takrat še v prejšnjem formatu na tri zmage.

V polfinalu z Italijo

Srbi se bodo v polfinalu pomerili proti Italiji, ki je v prvem današnjem četrtfinalu premagala Nizozemsko z 2:1 v zmagah. V soboto bi se lahko v ponovitvi finala zaključnega turnirja posameznikov srečala prav Đoković in Jannik Sinner. Ta je danes dosegel dve zmagi za italijansko reprezentanco, ki se bori za drugi naslov v zgodovini (1976). V finalu so nazadnje igrali leta 1998, ko so izgubili proti Švedski.

Korak proti zadnji stopnički so Italijani napravili po preobratu. Prvi posamični dvoboj proti Matteu Arnaldiju je namreč po slabih treh urah dobil Botic van de Zandschulp s 6:7 (6), 6:3, 7:6 (7). Izenačil je Sinner, ki je bil v drugem posamičnem obračunu boljši od Tallona Griekspoorja s 7:6 (3), 6:1.

O potniku med najboljše je odločal obračun dvojic, v katerem se je Sinnerju pridružil Lorenzo Sonego, skupaj pa sta s 6:3, 6:4 ugnala navezo Griekspoor/Wesley Koolhof. | Foto: Reuters O potniku med najboljše je odločal obračun dvojic, v katerem se je Sinnerju pridružil Lorenzo Sonego, skupaj pa sta s 6:3, 6:4 ugnala navezo Griekspoor/Wesley Koolhof. Foto: Reuters

O potniku med najboljše štiri je posledično odločal obračun dvojic, v katerem se je Sinnerju pridružil Lorenzo Sonego, skupaj pa sta s 6:3, 6:4 ugnala navezo Griekspoor/Wesley Koolhof. Nizozemska zasedba se je drugič zapovrstjo uvrstila v četrtfinale, ostala pa prekratka, da bi izenačila najboljšo uvrstitev doslej - polfinale leta 2001.

Prvi polfinalni par sestavljata Finska in Avstralija. Lanski finalisti Avstralci imajo v vsej zgodovini tega tekmovanja 28 naslovov. Več jih imajo le Združene države Amerike (32). Finci so bili sploh prvič v zgodovini del najboljše osmerice.

Reprezentanci Finske in ZDA se bosta pomerili v petek ob 16. uri, Italijani in Srbi pa v soboto ob 12. uri. Finale bo v nedeljo ob 16. uri.

Davisov pokal, izločilni boji, četrtfinale:

Četrtek, 23. november:
Italija - Nizozemska 2:1
Matteo Arnaldi - Botic van de Zandschulp 7:6 (6), 3:6, 6:7 (7);
Jannik Sinner - Tallon Griekspoor 7:6 (3), 6:1;
Jannik Sinner/Lorenzo Sonego - Wesley Koolhof/Tallon Griekspoor 6:3, 6:4;

Srbija - Velika Britanija 2:0
Miomir Kecmanović - Jack Draper 7:6 (2), 7:6 (6);
Novak Đoković - Cameron Norrie 6:4, 6:4.

Polfinale:
Petek, 24. november

16.00 Finska - Avstralija

Sobota, 25. november
12.00 Italija - Srbija

Finale:
Nedelja, 26. november:
16.00 finale

Ne spreglejte