Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
14.26

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

teniški globus Kaja Juvan pokal Fed Dalila Jakupović

Četrtek, 31. 1. 2019, 14.26

5 let, 3 mesece

Pokal Fed

Naša dekleta se nikakor ne predajajo vnaprej #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Kaja Juvan, Dalila Jakupović | Foto Sportida

Foto: Sportida

Prihodnji teden slovenske teniške igralke v Veliki Britaniji čaka reprezentančna akcija, ko se bodo v prvi evro-afriški skupini borili proti reprezentancam Velike Britanije ter ekipama Grčije in Madžarske. Napovedi zaradi odpovedi in poškodb nekaterih naših igralk ne morejo biti ravno optimistične. Turnir bo na sporedu od 6. do 9. februarja.

Slovenska reprezentanca | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nastop sta že pred časom odpovedali Tamara Zidanšek in Polona Hercog, Andreja Klepač pa je poškodovana in trenutno ne ve, kdaj bo lahko spet igrala. Tokrat bodo slovensko reprezentanco zastopale Dalila Jakupović, Kaja Juvan, Nina Potočnik in 18-letna Nika Radiščić. Že prvi dvoboj bo veliko pokazal, ko se bodo naša dekleta pomerila proti domačinkam, ki so tudi nekako favoritinje v tej skupini.

Davisov pokal, Francija Hrvaška
Sportal V petek in soboto Davisov pokal v novi preobleki

Dalila Jakupović: Vse se borimo za isti cilj

Ob odpovedi nekaterih tekmovalk je prvi lopar reprezentance Dalila Jakupović, ki je trenutno uvrščena na 82. mesto svetovne lestvice. Primorska igralka se ne boji te odgovornosti. "Na to zadevo sploh ne gledam tako. Sama menim, da smo vse enako vredne in vse skupaj se borimo za isti cilj," je povedala Dalila, ki se tudi sama dobro zaveda, da so nasprotnice zelo kakovostne, a vseeno upa na zmago.

Kaja Juvan: Mislim, da je vse mogoče

Andrej Kraševec lahko veliko pričakuje tudi od Kaje Juvan, trenutno najbolj perspektivne teniške igralke, ki še spoznava svetovni tenis. Kaja je namreč letos na OP Avstralije prvič nastopila na turnirju za grand slam in tudi sama ugotovila, da se lahko enakovredno kosa z nekaterimi igralkami. Za Kajo, ki jo letos čaka matura, bo to tretji nastop v pokalu Fed in že ima nekaj izkušenj.

Andrej Kraševec je v ekipo povabil vsa dekleta. | Foto: Andrej Kraševec je v ekipo povabil vsa dekleta. Andrej Kraševec: Glavni cilj je obstanek v ekipi

Nasprotnice bodo vse prej kot lahke in tega se zavedajo tudi v slovenskem taboru. Na čelu s slovenskim kapetanom Andrejem Kraševcem. "Glavni cilj je, da obstanemo v tej skupini. Zagotovo pa tja ne odhajamo z belo zastavo. V vsaki tekmi bomo poskušali narediti največ in zmagati. Kako bo realno, pa bomo videli," je uvodoma povedal slovenski kapetan, ki je pohvalil pripravljenost naših deklet.

"Kar zadeva ekipo. Po imenih ste videli, kdo jo sestavlja. Naj ob tem poudarim, da so bila vsa najboljša dekleta povabljena v reprezentanco. Govorim o Poloni (Hercog, op. p.), Tamari  (Zidanšek, op. p.) in Andreji (Klepač, op. p.). Polona in Tamara sta se odločili, da bosta dali prednost individualni karieri. Z Andrejo smo bili v stiku do srede. Ona je težje poškodovana in vprašanje je, kako bo z njo. Že na OP Avstralije je igrala pod injekcijami. Menim, da je nekaj časa ne bo v tekmovalnem pogonu."

Marija Šarapova
Sportal Šarapova poškodovana, Kvitova preskočila Azarenko
Ne spreglejte