Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
7.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

tenis Novak Đoković Boris Becker

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 7.50

6 let, 7 mesecev

Boris Becker glede sodelovanja z Đokovićem ostaja skrivnosten

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Boris Becker | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Boris Becker, trener Novaka Đokovića, je pred časom svojemu varovancu dal ultimat. Še zdaj ni jasno, ali bosta sodelovala tudi v prihodnje. Nemec v svojih izjavah ostaja skrivnosten.

V zadnjem času je bilo veliko namigovanj, da Boris Becker in Novak Đoković v prihodnje ne bosta več sodelovala. Za tem je nekaj olja na ogenj prilil še sam Boris Becker, ki je od Srba zahteval, da v ekipi ne želi imeti psihoterapevta Pepeja Imaza. Beograjčan se na te besede še ni odzval, tako da vse skupaj ostaja zavito v tančico skrivnosti.

"Trenutno se pogovarjamo, ampak več od tega vam ne morem povedati.  Ne morem potrditi, da bova nadaljevala, in prav tako ne morem potrditi, da ne bova več sodelovala. Kar se mene tiče … Zares sem užival v zadnjih treh letih. Ne obžalujem ničesar. To je bila neverjetna avantura," je za sports.yahoo.com povedal Becker.

 Becker še vedno verjame, da bo Novak Đoković v prihodnje spet zmagoval. | Foto: Guliverimage/Getty Images Becker še vedno verjame, da bo Novak Đoković v prihodnje spet zmagoval. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Vso pravico ima, da si vzame premor"

Čeprav smo pri Đokoviću v drugem delu sezone videli padec forme, Becker še vedno verjame, da bo v prihodnje spet zmagoval. "Prvi del sezone je bil zanj neverjetno uspešen. Dosegel je življenjski cilj, potem ko je osvojil OP Francije. Že v Madridu in Rimu ste lahko videli, da je na sceno prišel nov igralec (Andy Murray). Katerikoli športnik po konstantnem zmagovanju začuti utrujenost. To se je Novaku zgodilo po Roland Garrosu. Vso pravico ima, da si vzame premor in da se ukvarja še z drugimi stvarmi in več časa preživi s svojo družino."

"Ljudje pozabljajo, da če želite doseči tako velik uspeh, morate svoje misli usmeriti k temu cilju. Takrat postanete sebični, a po nekaj letih postanete osamljeni. Ne trdim, da bo Nole znova zmagoval vse, ampak v naslednji sezoni bo zagotovo bolj osredotočen na tenis kot v drugem delu letošnje sezone," je povedal 49-letni teniški trener.

Kako dolgo bo na vrhu zdržal Andy Murray? | Foto: Guliverimage/Getty Images Kako dolgo bo na vrhu zdržal Andy Murray? Foto: Guliverimage/Getty Images

Murray bi lahko zdržal do peščenega dela sezone

Konec sezone je bil v znamenju Andyja Murrayja in Novaka Đokovića, ki sta se za prvo mesto na lestvici ATP borila do zadnjega dvoboja na finalnem turnirju najboljše osmerice. Na koncu je uspelo Škotu, ki je prvič na svetovni lestvici prevzel številko ena. Po mnenju Beckerja jo bo imel v rokah še kar nekaj časa. "Prepričan sem, da bo Murray na krilih zadnjih uspehov igral tudi na OP Avstralije in na turneji v ZDA, ki bo marca. Razlika je, če nimate česa izgubiti ali pa če imate breme številke ena. Takrat obstajajo neke druge odgovornosti, druga pričakovanja in je takrat vse bolj naporno. Mislim, da bo on vse prestal, vsaj do sezone na pesku."

Ne spreglejte