Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
3. 11. 2016,
9.47

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65

Natisni članek

Pariz tenis Andy Murray Novak Đoković

Četrtek, 3. 11. 2016, 9.47

6 let, 6 mesecev

Novak Đoković: Vemo, da za tem stojijo angleški mediji, in to ni prvič

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,65
Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi teniški igralec sveta, se je v sredo uspešno prebil v tretji krog turnirja serije masters v Parizu, potem ko je v drugem krogu premagal Gillesa Mullerja. V zadnjih dneh je veliko prahu dvignil Pepe Imaz, ki Novaka spremlja v Parizu. Nekateri mediji so ga celo označili za guruja.

Ljubitelji tenisa so v sredo z velikim zanimanjem pričakovali dvoboj Novaka Đokovića, ki se je po kratkem premoru znova vrnil na teniška igrišča. Turnir je bil še toliko bolj zanimiv, saj se Srb in Andy Murray borita za prvo mesto na lestvici ATP.

Zadovoljen je s svojo igro

Đoković v prvem krogu ni imel težkega dela, saj je Mullerja odpravil v dveh nizih (6:4, 6:3), za zmago pa je potreboval uro in 22 minut. "Moja telo in igra sta v najlepšem redu. Glede na to, da sem v Šanghaju nihal, da od New Yorka nisem imel veliko dvobojev in da sem imel zelo neugodnega in agresivnega nasprotnika, sem igral na zelo visoki ravni," je dvoboj komentiral 29-letni Beograjčan.

"Kje ste pobrali, da je Imaz guru?"

Nekatere medije je zbodlo v oči, da v njegovi loži nista sedela Boris Becker in Marijan Vajda, ampak Noletov brat Marko in Pepe Imaz. Prav zadnjega so označili za nekakšnega guruja.

"Kje ste pobrali, da je Imaz guru? Že vrsto let je del moje ekipe. Delal je tudi z mojim bratom in v tenisu je že vse življenje. Vesel sem, da je prišel in da ta teden dela z menoj. Ne bom govoril o podrobnostih. Vem, da določeni mediji iščejo zgodbo tam, kjer je ni, in ga označujejo kot guruja. Tukaj je, je del naše ekipe in to je vse," je Đoković razjasnil stvari in se še dotaknil otoških medijev.

"Vemo, da za vsem tem stojijo angleški mediji, zaradi tekmovalnosti med Murryjem in mano. To ni prvič, ampak jim ne zamerim. Že zdavnaj sem se odločil, da se me te zgodbe ne dotaknejo več. Vem, kdo sem, kaj sem in kaj so moje prioritete v življenju. Poleg igranja tenisa vem, kaj želim sporočiti kot oseba," je še povedal eden najboljših teniških igralcev vseh časov.

V četrtek Đokovića čaka še en zahteven nasprotnik.  | Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtek Đokovića čaka še en zahteven nasprotnik. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kako resno ga lahko ogrozi Bolgar?

V zadnjem času se veliko piše in govori o boju za prvo mesto na lestvici ATP med Novakom Đokovićem in Andyjem Murrayjem. Dvanajstkratni zmagovalec turnirjev za grand slam je povedal, da ne želi razmišljati o tem, ampak da želi iti iz dvoboja v dvoboj. V četrtek ga čaka še en zahteven nasprotnik. Nasproti mu bo stal Bolgar Grigor Dimitrov.

"Je zelo talentiran igralec. Zdaj je bolj izkušen, trdo trenira in vseskozi izboljšuje svojo igro. Od Wimbledona se stvari zanj niso dobro odvijale, vendar lahko z dobrim začetnim udarcem in forhendom ogrozi kogarkoli. Zame se je v Parizu vse začelo tako, kot se mora," je še povedal Nole, ki se mora prebiti vsaj do finala, če želi konec tedna na lestvici ATP zadržati prvo mesto.

Ne spreglejte