Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
1. 11. 2016,
8.08

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

tenis Andy Murray Novak Đoković

Torek, 1. 11. 2016, 8.08

6 let, 7 mesecev

Ogroženi Novak Đoković: Vem, kaj moram delati

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Novak Đoković

Verjeli ali ne, Novak Đoković lahko že ta teden izgubi prvo mesto na svetovni lestvici ATP, kjer ga na vrhu lahko zamenja Andy Murray. Ta teden v Parizu poteka močan turnir serije masters, kjer igrata oba glavna akterja. Oba bosta prvič na igrišče stopila v sredo.

Andy Murray bi lahko postal prvi igralec sveta, če bi zmagal na turnirju v Franciji, Đokoviću pa se ne bi uspelo uvrstiti v finale. V tem primeru bi imel Murray 11.185 točk in najmanj 205 točk več od Srb. Za Škota je številka ena dosegljiva tudi, če se uvrsti v finale, Đoković pa se poslovi pred polfinalom. Murray, ki je prejšnji teden zmagal na turnirju na Dunaju in s tem še zmanjšal zaostanek za Đokovićem, se zaveda, da še zdaleč ne bo lahko premagati srbskega zvezdnika. "Z vsako zmago sem bližje, a me čaka še dolga pot. Zdi se, da je med drugim in prvim mestom majhen korak, vendar je ta najtežji," je povedal Murray, ki bo v sredo igral proti Špancu Fernandu Verdascu.

Lahko se izenači z Rogerjem Federerjem

Najverjetneje bo boj za prvo mesto potekal na finalnem turnirju v Londonu, kjer se bo zbralo osem najboljših igralcev letošnje sezone. Novak Đoković lahko vse stvari razčisti že v Parizu. Če bo Beograjčan zmagal na turnirju v Parizu, Murray pa ostal brez finala, si bo 12-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam že zagotovil prvo mesto do konca sezone. Nole bi v tem primeru v zadnjih šestih letih že petič sezono končal na prvem mestu, s tem pa bi se izenačil z velikim Rogerjem Federerjem.

Srb v zadnjem času ni v pravi formi, a kot pravi, je v Pariz prišel kot prerojen. | Foto: Srb v zadnjem času ni v pravi formi, a kot pravi, je v Pariz prišel kot prerojen.

Kot da je prerojen

Đoković v zadnjem času ni v pravi formi. Turnir v Šanghaju je končal v polfinalu, potem ko ga je presenetljivo na kolena spravil Roberto Bautista Agut. Varovanec Borisa Beckerja bo naredil vse, da ubrani številko ena na lestvici ATP.

"Počutim se odlično, kot da sem prerojen. Seveda sem zelo srečen, da sem se vrnil v mesto, kjer sem letos preživel zares lepe trenutke," je pred začetkom turnirja v Parizu dejal Đoković. Letos je namreč po dolgih letih osvojil Roland Garros, edini turnir za grand slam, ki mu je še manjkal v vitrini.

Andy Murray Đokoviću že močno diha za ovratnik. | Foto: Andy Murray Đokoviću že močno diha za ovratnik.

Đoković stvari rad poenostavi

Mnogi že mesece govorijo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo Andy Murray prehitel trenutno prvega igralca sveta, a Novak je že bil v podobnem položaju. "Kar zadeva boj za prvo mesto, sem že bil v podobnem položaju, tako da vem, kaj moram delati. Jaz rad vse poenostavim," je še povedal Novak, ki se bo v drugem krogu pomeril z Gillesom Mullerjem.

Ne spreglejte