Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
19.05

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Natisni članek

Diego Schwartzman Novak Đoković

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 19.05

3 leta, 7 mesecev

Finale, Rim

Novak Đoković znova piše zgodovino svetovnega tenisa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

1

Novak Đoković | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Novak Đoković, prvi igralec sveta, je zmagal na turnirju serije masters v Rimu, potem ko je v dveh nizih premagal Diega Schwartzmana (7:5, 6:3) in tako dosegel še 36. turnir serije masters. Pri ženskah je zmagovalka postala Romunka Simona Halep, ki svoj prvi turnir v večnem mestu osvojila po predaji lanske zmagovalke Karoline Pliškove.

Ko je bilo najbolj potrebno

Novak Đoković je proti Argentincu dosegel svojo 36. zmago na turnirjih serije masters in tako prehitel Rafaela Nadala, s katerim sta bila do zdaj izenačena.

"Mislim, da v tem tednu nisem igral svojega najboljšega tenisa, ampak mislim, da sem ga "našel" takrat, ko sem ga najbolj potreboval. V odločilnih trenutkih danes, včeraj, praktično na vsaki tekmi. Zaradi tega sem zadovoljen in ponosen," je takoj po veliki zmagi povedal Srb.

 

Maratonski prvi niz, ki je bil poln preobratov Novak Đoković | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Dvoboj se je začel precej nepričakovano. Novak Đoković je že v uvodni igri izgubil igro na svoj servis. Diego je "break" potrdil, v tretji igri Srbu znova vzel servis ter povedel že s 3:0. V nadaljevanju je Đoković našel svoj ritem, Argentincu dvakrat vzel servis in izenačil na 3:3. Zelo napeta je bila deveta igra, ko si je Argentinec znova priboril žogico za odvzem servisa. Nole se ni zmedel in na koncu z nekaj težavami dobil deveto igro ter povedel s 5:4. Nič drugače ni bilo v deseti igri. Schwartzman se je precej trudil, da je izenačil na 5:5. Na koncu je odločila dvanajsta igra, v kateri je osmi nosilec turnirja naredil preveč napak. Đoković je prvi niz (7:5) dobil po eni uri in 11 minutah.

Novak Đoković
Sportal Spet izbruh Đokovića: Kaj odigraj? Kaj je to, je*** te? #video

Diego Schwartzman se je dobro boril, a moral na koncu Đokoviću priznati poraz. | Foto: Gulliver/Getty Images Diego Schwartzman se je dobro boril, a moral na koncu Đokoviću priznati poraz. Foto: Gulliver/Getty Images

V drugem nizu je bila odločilna osma igra

Drugi niz se je tudi začel zelo živahno. Diego Schwartzman je prvemu igralcu sveta v uvodni igri spet vzel servis, a tokrat Beograjčan ni dolgo čakal. Že v naslednji igri je nasprotniku vzel igro nazaj in izenačil na 1:1. V peti igri je Đoković zaostajal že s 15:40. Diegu ni uspelo izkoristiti nobene žogice za vnovični "break", tako da je Novak povedel s 3:2. V drugem nizu je odločila osma igra, ko je 33-letnemu Novaku ponovno uspel "break" in povedel s 5:3. Eden najboljših igralcev vseh časov tega vodstva ni izpustil iz rok in se po nekaj manj kot dveh urah veselil nove zmage, že pete na turnirju v Rimu.

Simona Halep pozira z lovoriko, ki jo je osvojila v Rimu. | Foto: Reuters Simona Halep pozira z lovoriko, ki jo je osvojila v Rimu. Foto: Reuters Romunka do prve zmage v Rimu

Simona Halep je zmagovalka teniškega turnirja WTA v Rimu z nagradnim skladom 1.692.169 evrov. Romunka je druga igralka sveta in prva nosilka turnirja. Druga nosilka, sicer četrta igralka sveta, je dvoboj predala v drugem nizu po vodstvu Halepove s 6:0, 2:1.

Halepova je v prvem polfinalu v treh nizih s 6:3, 4:6, 6:4 ugnala Španko Garbine Muguruza, deveto nosilko. Pliškova je bila v povsem češkem polfinalu boljša od 12. nosilke Markete Vondroušove, krvnice Slovenke Polone Hercog, od katere je bila boljša v osmini finala.

Pliškova ni ubranila lanske krone na pesku igrišča stadiona Foro Italico zaradi poškodbe. Dvoboj je predala po zgolj 31 minutah. Nova zmagovalka tega turnirja je Halepova, ki je v svojem tretjem rimskem finalu po letih 2017 in 2018 le osvojila naslov.

Nekdanja številka ena ženskega tenisa Halepova je osvojila svoj 22. turnirski naslov ter z velikim veseljem pričakuje nastop na turnirju za grand slam v Parizu, ki ga je osvojila pred dvema letoma.

V moškem finalu se bosta za naslov udarila prvi igralec sveta Novak Đoković in argentinski izzivalec za naslov v Rimu Diego Schwartzman.

Novak Đoković Rim
Sportal Đoković v finalu z Nadalovim krvnikom

Finale, moški:
Novak Đoković (Srb, 1) : Diego Schwartzman (Arg, 8) 7:5, 6:3

Finale, ženske:
Simona Halep (Rom/1) : Karolina Pliškova (Češ, 2) 6:0, 2:1, predaja.

Ne spreglejte