Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
2. 5. 2020,
8.30

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Natisni članek

Eugenie Bouchard Tom Moore

Sobota, 2. 5. 2020, 8.30

1 leto, 2 meseca

Bi šli na večerjo s teniško lepotico in dobrodelno prispevali? #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

2

Eugenie Bouchard | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Teniška igralka Eugenie Bouchard je znova poskrbela, da se o njej veliko piše. Njena tokratna akcija ima tudi dobrodelno noto. A tisti, ki jo bo dejansko želel srečati in iti z njo na večerjo, bo moral globoko seči v žep. Mlada Kanadčanka 100-letnega vojnega veterana verjetno ne bo presegla.

Znesek se bo zagotovo še dvignil

Teniška zvezdnica je že takoj dobila nekaj neverjetnih ponudb. Šestindvajsetletna teniška igralka je na svojem profilu na Instagramu objavila posnetek, kjer v sklopu All in Challenge želi pomagati zbirati sredstva za pomoč v ZDA.

A kot kaže, bo druženje z njo vse prej kot poceni. Akcija se je začela z izklicnim zneskom 2.500 ameriških dolarjev (2.300 evrov), a se je znesek zelo kmalu dvignil na dobrih 20 tisoč evrov. Bouchardova je do zdaj dobila 20 ponudb, njena ponudba pa bo odprta še 13 dni. Na podlagi tega lahko pričakujemo, da se bo znesek še dvignil.

"Mislim, da je v tem času pomembno, da se združimo." | Foto: Gulliver/Getty Images "Mislim, da je v tem času pomembno, da se združimo." Foto: Gulliver/Getty Images

Zmagovalec bo dobil cel paket

Zmagovalec te akcije ne bo dobil samo večerje s kanadsko lepotico, ampak kar cel paket. V paket namreč spada letalska vozovnica na turnir, kjer bo Bouchardova tekmovala. Možnost bo imel sedeti v njeni loži skupaj z njeno ekipo. Poleg že omenjene večerje bo zmagovalec dobil še njen podpisan lopar in teniške copate. "Mislim, da je v tem času pomembno, da se združimo," je v svojem videu povedala Boucharodva, nekdaj peta igralka sveta, danes pa je na skromnem 328. mestu.

Že pred dobrim mesecem je opozorila nase

Kmalu po tistem, ko so prekinili vsa teniška tekmovanja in je v svetu zavladala karantena, se je nekdanja polfinalistka Wimbledona kmalu začela dolgočasiti, a s svojim zapisom ji je uspelo predramiti moški del populacije na družbenih omrežjih. "Ne pritožujem se, ampak menim, da bi bila karantena veliko bolj zabavna s fantom," je zapisala na Twitter in pozneje dobila nešteto ponudb.

Bouchardova zadnjih nekaj let nase bolj opozarja s fotografijami kot pa s svojo teniško igro. Letos je igrala na treh turnirjih. V Aucklandu je prišla do četrtfinala, na OP Avstralije se ji ni uspelo uvrstiti na glavni turnir, na turnirju v Newportu pa je izpadla v prvem krogu.

Tom Moore | Foto: Reuters Foto: Reuters

100-letnega britanskega junaka verjetno ne bo presegla

Tom Moore, britanski vojni veteran, ki je v času novega koronavirusa postal junak, je v četrtek, 30. aprila, praznoval okroglih 100 let. Moore je s svojo vztrajnostjo in dobrosrčnostjo zbral slabih 37 milijonov evrov in tako čez noč postal britanski junak in globalna zvezda.

Moore je imel sprva željo, da bi s hojo po svojem dvorišču (zadal si je, da bo naredil 100 krogov) za boj proti novemu koronavirusu zbral tisoč funtov (1.150 evrov). A akcija je presegla vse meje, gospod Moore pa je postal žarek upanja za vse Britance v težkih trenutkih.

Pisala mu je tudi kraljica Elizabeta II.

V čast njegovemu rojstnemu dnevu so njegovo hišo preletela letala (Royal Air Force oz. Kraljevo vojno letalstvo), na njegov naslov je prispelo prek 140 tisoč čestitk. Pisala mu je tudi kraljica Elizabeta II., ki je osebnega zastopnika v Bedfordshirju poslala, da mu osebno izroči čestitko.

"Zelo vesela sem, da praznujete svoj 100. rojstni dan. Zelo me je zanimalo, kako ste si v teh težkih časih prizadevali zbirati sredstva za pomoč zdravstvenemu sistemu (NHS). Ob tej posebni priložnosti vam pošiljam čestitke in najlepše želje," so zapisali na BBC. Čestital mu je tudi britanski premier Boris Johnson.

Eugenie Bouchard
Sportal Omrežje ponorelo: v času koronavirusa si je zaželela fanta
Tom Moore
Novice Kje so meje klenega britanskega vojnega veterana? #video
Ne spreglejte