Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 1. 2019,
11.16

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

Natisni članek

teniški globus Katarina Srebotnik Andreja Klepač

Torek, 22. 1. 2019, 11.16

5 let, 3 mesece

OP AVSTRALIJE (WTA), 9. DAN

Neverjetna pot Američanke, Čehinja v solzah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47
Danielle Collins | Foto Gulliver/Getty Images

Foto: Gulliver/Getty Images

Pred tem pa je za novo presenečenje poskrbela Američanka Danielle Collins, ki se je po zmagi nad Anastasio Pavliučenkovo uvrstila v polfinale. Druga polfinalistka je Petra Kvitova, ki je premagala domačinko Ashleigh Barty. Četrtfinalni dvoboj v ženskih dvojicah sta že odigrali Andreja Klepač in Katarina Srebotnik, a sta bili obe neuspešni.

Rafael Nadal
Sportal Nadal se je poigral z Američanom, pravljica Grka se nadaljuje

 

Danielle Collins | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images Pred tem še ni zmagala dvoboja na turnirju za grand slam

V Melbournu se v ženskem delu odvija še ena neverjetna zgodba, potem ko se je v polfinale uvrstila 25-letna Danielle Collins. Američanka je proti Anastasii Pavliučenkovi zaostajala že za niz, nato pa zmagala po treh nizih (2:6, 7:5, 6:2).

Pri Collinsovi je zanimivo, da ji do letošnjega OP Avstralije ni uspelo zmagati nobenega dvoboja na turnirju za grand slam (0:5), tokrat pa jo bomo videli igrati v polfinalu. Na poti do polfinala je premagala nekaj izjemnih igralk, med njimi tudi drugo nosilko turnirja Angelique Kerber.

"Prvič sem igrala na Rod Laver Arena, pravzaprav nisem še nikoli trenirala tukaj, tako da je bila lepa izkušnja. Rada imam avstralske navijače in zaradi njih se tukaj počutim kot doma. Hvala vsem, ki so me danes podpirali," je po dvoboju povedala trenutno 35. igralka na svetu.

Poslovila se je domačinka, Čehinja v solzah

Na žalost domačih navijačev se je morala od turnirja posloviti Ashleigh Barty, potem ko jo je po dveh nizih premagala Petra Kvitova. Dvoboj se je končal z izidom 6:1 in 6:4. Dvoboj je trajal vsega eno uro in deset minut.

Petra Kvitova | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Nikoli si ni mislila, da se bo po napadu vrnila med najboljše

Za Petro Kvitovo je to prvi polfinale po sedmih letih, kjer jo čaka Američanka Danielle Collins. Čehinja je bila po dvoboju zelo čustvena, potem ko je pred dvema letoma doživljala pravo življenjsko dramo. Leta 2016 jo je na domu v Prostejovu z nožem napadel vlomilec in hudo ranil. Sama ni vedela ali bo lahko še igrala tenis, se ji je uspelo vrniti na igrišče in z zmago v četrtfinalu bi se lahko prihodnji teden zavihtela na prvo mesto lestvice WTA.

"Moram povedati, da je Ashleigh zelo prijetna oseba. Bil je zelo dober dvoboj, ki sem ga začela bolje kot v Sydneyju, tudi dobro sem servirala. Nič nisem dobila zastonj in morala sem se boriti do konca," je uvodoma povedala 28-letna igralka, ki so ji ob vprašanju ali si je mislila, da se bo še kdaj vrnila na igrišča, zlomila in zajokala. "Ne, res si nisem mislila. Nisem si mogla predstavljati, da bo bom igrala na tem čudovitem prizorišču. Čudovito je."

Konec za obe naši igralki

Peti nosilki Andrejo Klepač in Španko Mario Jose Martinez Sanchez sta v četrtfinalu premagali Barbora Strycova in Marketa Vondroušova. Čehinji sta bili boljši po dveh nizih, končni rezultat pa je bil 6:4, 6:4. Deveti nosilki Srebotnikova in Američanka Raquel Atawa pa sta morali priznati poraz Madžarki Timei Babos in Francozinji Kristini Mladenović. Ti sta zmagali z izidom 6:4, 7:5.

Andreja Klepač | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

 

 

Ne spreglejte