Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Andreja Klepač OP ZDA

Sreda, 9. 9. 2015, 8.52

8 let

Andreja Klepač: Mogoče se je malo poznala utrujenost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Andreja Klepač je v torek na OP ZDA v Queensu s Španko Laro Arruabarreno v četrtfinalu izgubila proti Italijankama Sari Errani in Flavii Penneti. Ne glede na to, pa je z igro zadovoljna.

"Tekma je bila težka, nasprotnici sta začeli zelo agresivno, česar v bistvu nisva pričakovali, ker nazadnje, ko sva igrali z njima v Cincinnatiju, je bilo čisto drugače. Prvi niz je šel kar hitro mimo. Bili sva tudi nervozni in sva prikazali slabo igro. Potem pa sva se začeli pobirati in igra je bila bolj zanimiva. Prikazali sva boljšo igro in zmagali drugi niz," je uvodoma povedala Klepačeva.

Slovensko-španska naveza je povedla s 3:1 v igrah, nato prednost zapravila in zaostala s 3:5. Arraubarrena je nato imenitno zaigrala na mreži, pa tudi Klepačeva ni zaostajala in po atraktivni igri za gledalce stadiona Grandstand sta drugi niz dobili s 7:5.

"Zdaj samo tako naprej"

Italijanki sta tretji niz začeli silovito in povedli s 4:1, nakar sta se Slovenka in Španka prebudili in prikazali spet dober tenis. Pri izidu 2:4 se je tekma odločila v prid Italijank, ki sta po večkratnem menjavanju vodstva uspeli povesti s 5:2 in nato dobiti še zadnjo igro. "Mogoče se je malo poznala utrujenost ampak, ko enkrat začneš tekmo ne razmišljaš o tem. Res pa je bilo malo časa za regeneracijo. V tretjem nizu je malo zmanjkalo, malo sreče, vsega skupaj, splet okoliščin in nasprotnici sta prikazali dobro igro skozi celo tekmo. Kakorkoli, sem zadovoljna s celotnim izkupičkom. Četrtfinale je res super rezultat, tako da zdaj samo tako naprej," je povedala Klepačeva, ki se iz New Yorka odpravlja na azijsko turnejo, kjer bo še naprej igrala s Španko, s katero sta se dobro ujeli.

Na OP ZDA bo danes v četrtfinalu ženskih dvojic nastopila Katarina Srebotnik skupaj s Francozinjo Caroline Garcia. Na drugem največjem stadionu teniškega centra Billie Jean King v Queensu Louis Armstrong, s kapaciteto več kot 10.000 gledalcev, se bosta za pot v polfinale pomerili z Nemko Anno-Leno Groenfeld in Američanko Coco Vandeweghe.

Ne spreglejte