Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 10. 2024,
10.00

Osveženo pred

2 uri, 18 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Natisni članek

Novak Đoković Jannik Sinner Carlos Alcaraz teniški globus tenis

Sobota, 5. 10. 2024, 10.00

2 uri, 18 minut

Teniški globus, 6. oktober

Alcaraz in Sinner uspešno začela predzadnji masters

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,03
Carlos Alcaraz | Carlos Alcaraz | Foto Reuters

Carlos Alcaraz

Foto: Reuters

Carlos Alcaraz in Jannik Sinner sta uspešno začela nastope na predzadnjem mastersu sezone v Šanghaju. Enaindvajsetletni Španec je ob zmagi v drugem krogu oddal štiri igre, dve leti starejši Italijan pa eno več. V soboto bo igral tudi srbski as Novak Đoković.

Ben Shelton
Sportal Ben Shelton je bil presenečen

Zmagovalec nedavnega turnirja serije ATP 500 v Pekingu Carlos Alcaraz je prvo nalogo v Šanghaju opravil z odliko. S 6:2, 6:2 je po 77 minutah ugnal mladega domačega upa Shanga Junchenga, sicer zmagovalca turnirja v Chengduju pred tednom dni.

"V zadnjem času igram res dober tenis in ta trend dobrih občutkov želim prenesti tudi v nadaljevanje sezone," je po dvoboju dejal Alcaraz, ki je še v sredo po več kot triurnem obračunu v finalu Pekinga ugnal Jannika Sinnerja. "Od takrat sem imel le en trening do tega dvoboja, zato sem zares zadovoljen s prikazano ravnjo," je dodal trenutno drugi igralec sveta in na tem turnirju tretji nosilec. Alcaraza v tretjem krogu čaka še en kitajski predstavnik, pomeril se bo z Wujem Yibingom.

Jannik Sinner | Foto: Guliverimage Jannik Sinner Foto: Guliverimage Brez večjih težav je v tretji krog napredoval tudi Sinner. Prvi igralec sveta je s 6:1, 6:4 po prav tako uri in 17 minutah premagal Japonca Tara Daniela. Lani je Sinner v Šanghaju izpadel v osmini finala, tokrat želi iti dlje. "Počutil sem se zelo udobno na igrišču. Seveda je malce drugače kot v Pekingu, a situacija je podobna kot lani, le da sem se tokrat bolje prilagodil. Dobro se počutim fizično, kar je zame pomembno, seveda pa bom moral napredovati do naslednjega obračuna," je takoj po dvoboju dejal 23-letni Italijan. Za preboj v četrti krog se bo pomeril proti Argentincu Tomasu Etcheverryju.

V soboto je od višje postavljenih igralcev izpadel šesti nosilec Rus Andrej Rubljov. S 6:7 (7), 6:4, 6:3 je bil boljši mladi Čeh Jakub Menšik.

Šanghaj, ATP 1000:

1. krog:

Jannik Sinner (Ita/1) - Taro Daniel (Jap) 6:1, 6:4;
Carlos Alcaraz (Špa/3) - Shang Juncheng (Kit) 6:2, 6:2;
Jakub Menšik (Češ) - Andrej Rubljov (Rus/6) 6:7 (7), 6:4, 6:3;
Aleksander Ševčenko (Kaz) - Francisco Cerundolo (Arg/27) 7:6 (7), 7:5;
Yosuke Watanuki (Jap) - Brandon Nakashima (ZDA/32) 7:6 (4), 6:3.
Iga Swiatek
Sportal Velika sprememba v karieri Poljakinje
Ne spreglejte