Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 3. 2014,
12.52

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija Viole Green Dragons Ljudski vrt PU Maribor

Četrtek, 27. 3. 2014, 12.52

4 leta, 12 mesecev

Policisti 13-letniku zasegli topovski udar in poklicali mamo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvi polfinalni pokalni dvoboj med Mariborom in Olimpijo je v Ljudski vrt privabil okrog sedem tisoč gledalcev. Gostujoči navijači so se ob prihodu na štadion pretepali in prižigali bakle.

Policijska uprava (PU) Maribor je sporočila, da so bili njeni pripadniki dejavni že pred srečanjem, na katerem sta se pomerila večna tekmeca iz dveh največjih slovenskih mest. Policisti so tako pred tekmo 13-letnemu navijaču Maribora na vhodu za navijače navijaške skupine Viole zasegli topovski udar, ki je znan po izjemno glasnem poku. Ker otrok ni kazensko odgovoren, bodo policisti s poročilom seznanili Center za socialno delo, na kraj pa so poklicali otrokovo mamo in ji sina predali v varstvo.

Na štadionu se je po podatkih PU Maribor zbralo okrog 800 pripadnikov navijaške skupine Viole ter okoli 50 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons. Gostujoči navijači so ob prihodu na štadion (ob 19.51) poskrbeli za pretep in prižiganje bakel. Policisti so ukrepali in prijeli ter za čas trajanja tekme pridržali 18-letnika iz Ilirske Bistrice in 15-letnika iz Ljubljane. Starejšemu od njiju so na podlagi 62. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Starejši je prejel tudi plačilni nalog, mlajši pa se bo, ker je še mladoleten, zagovarjal pri pristojnem sodišču, kamor bodo policisti poslali obdolžilni predlog.

Na vhodu za navijače navijaške skupine Green Dragons so policisti zaradi vmešavanja v postopek policistov in neupoštevanja ukazov ob interveniranju izdali plačilni nalog 35-letniku z Vrhnike, zaradi uriniranja na javnem kraju pa 25-letniku iz Slovenj Gradca. Plačilni nalog so izdali tudi 22-letniku iz Miklavža na Dravskem polju, ki je med tekmo aktiviral baklo na južni tribuni.

Po tekmi so policisti na vhodu za gostujoče navijače zaradi nedostojnega vedenja na javnem kraju obravnavali še 16-letnika iz Ljubljane. Ker je še mladoleten, bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Ne spreglejte