Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 12. 2017,
10.27

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Natisni članek

športnik leta #zanaše #zanase Ilka Štuhec Ilka Štuhec

Sreda, 13. 12. 2017, 10.27

6 let, 2 meseca

Športnik leta 2017

Ilka Štuhec pri predsedniku ni mogla zadrževati solz #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

4

Ilka Štuhec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V torek so v Cankarjevem domu razglasili športnika in športnico leta. Ta laskavi naziv sta prejela košarkar Goran Dragić in alpska smučarka Ilka Štuhec, ki po svojem govoru ni mogla zadrževati solz.

Pred prireditvijo v Cankarjevem domu so najboljši slovenski športniki obiskali predsednika Boruta Pahorja, ki je znan tudi kot velik ljubitelj športa. Ilka Štuhec je bila tokrat prisotna, saj si je tik pred začetkom nove sezone poškodovala kolena. S tem je po vodi splavala tudi olimpijska sezona. Mariborčanka, ki bi bila v tem trenutku raje na smučišču, je pri predsedniku dobila besedo. Čeprav naša najboljša smučarka v prihodnost zre z velikim optimizmom, se je tokrat zlomila in zajokala. Takoj po govoru je k njej pristopil Pahor in ji ponudil robček.

"To leto bo zame malo drugačno"

"Najlepša hvala za topel sprejem … Zame bo leto malo drugačno, kot sem si zamislila, ampak pustimo zdaj to," je uvodoma dejala 27-letna smučarka. Več si lahko ogledate v spodnjem videu.

Ilka Štuhec je četrta alpska smučarka, ki je po osamosvojitvi postala športnica leta. V lanski sezoni se je izstrelila med najboljše smučarke na svetu, o čemer pričajo tudi njeni rezultati. Slavila je na sedmih tekmah za svetovni pokal, skupno pa je trinajstkrat stala na stopničkah. Vrhunec sezone je bil v St. Moritzu, kjer je postala svetovna prvakinja v smuku.

Na sami prireditvi je bila Ilka bolj zbrana, kjer je povedala, da se za njenimi uspehi skriva ogromno odrekanj in truda.

Oče Gorana Dragića: Ves teden smo bili v šoku

Nagrado športnika leta je dobil Goran Dragič, trenutno najboljši košarkar v Sloveniji. Gogi, kot ga oče tudi imenuje, ni prišel na prireditev, saj ima v ligi NBA v dresu Miamija veliko dela. Zato sta laskavo nagrado v imenu Gorana sprejela mama in oče Marinko, ki je pozneje stopil tudi pred naš mikrofon.

Luka Dončić se še danes igra na igrišču

Nagrado za najbolj perspektivnega športnika je prejel mladi košarkarski biser Luka Dončić. Ker ima tudi Luka obveznosti v svojem klubu, je njegovo nagrado prevzela mama Mirjam, ki upa, da se bo Luka tudi v prihodnje trudil in trdo delal … Ob vsem tem pa je poudarila, da Luka na igrišču še vedno uživa in se igra.

Ne spreglejte