SiolNET. Sportal Sportal +
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
pomoči bo deležen tako vrhunski kot rekreativni sektor športa

Bodo Avstrijci za pomoč športu namenili 100 milijonov evrov?

0,02

termometer

Evro denar evri
Foto: Getty Images

Vodilni organ avstrijskega športa je tamkajšnjo vlado pozval naj avstrijske športnike, ki jih je prizadela pandemija koronavirusa, podpre s 100 milijoni evrov.

Predsednik Sport Austria Hans Niessl, ki pri slovenskih severnih sosedih zastopa interese športnikov doma in v mednarodnih športnih zvezah, je to povedal avstrijskemu ministru za šport Wernerju Koglerju preko videokonference, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Gre za odpravo škode, ki so jo ukrepi vlade za zajezitev širjenja pandemije povzročili klubom in zvezam," je naglasil Niessl. Ob tem je poudaril, da mora biti finančne pomoči deležen tako vrhunski kot rekreativni sektor športa.

Pomoč športu zaradi nastalih razmer v zvezi z koronavirusom je v drugem paketu ukrepov za pomoč prebivalstvu napovedala tudi slovenska vlada.

Canal+ noče plačati 110 milijonov evrov za TV pravice

Iz Francije pa že poročajo o težavah, ki bodo v prihodnje verjetno prizadele še marsikatero športno zvezo, klub ali ligo. Televizija Canal+ je napovedala, da ne namerava plačati obroka 110 milijonov evrov do 5. aprila za televizijske pravice prve francoske nogometne lige.

Kot poroča časnik L'Equipe, so francoski klubi močno odvisno od sredstev za televizijske pravice. Ti predstavljajo od 36 do 47 odstotkov proračunov klubov.

Televizijske pravice za prvo in drugo nogometno ligo v Franciji imata Canal+ in beIn. Prvi je dolžan plačati 558 milijonov evrov, drugi pa 201. Večina tega denarja gre klubom prve lige; drugoligaši so skupno deležni le 22 milijonov evrov.

Uefina Liga Narodov Stožice Sportal Treba bo "resetirati" šport

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin