Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
18.10

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bloudkove nagrade Marta Bon Rudi Zavrl

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 18.10

2 leti, 6 mesecev

Bloudkovi nagrajenci nogometaš, rokometašica in odbojkarji (fotozgodba)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na Brdu pri Kranju so podelili najvišje nagrade za dosežke na športnem področju v letu 2015. Bloudkove nagrade so dobili Marta Bon, Rudi Zavrl in odbojkarska reprezentanca.

Marta Bon, Rudi Zavrl in odbojkarska reprezentanca so na Brdu pri Kranju dobili Bloudkove nagrade za leto 2015; 51. podelitev najvišjih državnih priznanj za šport je desetič potekala v spomin na rojstni dan inženirja Stanka Bloudka, vsestranskega športnega delavca in doslej edinega Slovenca, ki je bil član Mednarodnega olimpijskega komiteja.

Nekdanja rokometašica Marta Bon, med drugim je bila tudi selektorica ženske reprezentance in trenerka Krima, je bila nagrajena za izjemen prispevek k razvoju slovenskega športa, nekdanji nogometaš in predsednik Nogometne zveze Slovenije Rudi Zavrl za življenjsko delo v športu, moška odbojkarska reprezentanca pa za vrhunski mednarodni dosežek; lani je osvojila srebrno medaljo na evropskem prvenstvu, kar je eden največjih ekipnih uspehov v samostojni Sloveniji.

Bojevniki za čim boljše pogoje

"Verjamem in delim mnenje vseh, da je Bloudkov nagrajenec nekaj izjemno velikega in veličastnega. Že samo dejstvo, da je bilo prepoznano naše delo, rezultati in prispevek k razvoju športa nas navdaja z veseljem in ponosom. Doping, prirejanje izidov, pretirana komercializacija so prisotni v današnjem športu kot stranpoti, še vedno pa so temelj pozitivne športne vrednote, ki se prenašajo tudi na druga življenjska področja. Ostaja dejstvo, da se bodo še naprej s športom ukvarjali stari in mladi, ljudje različnih spolov, ras, narodnosti in prepričanj. Na nas je, da skušamo vplivati, da bi imeli kar najboljše pogoje za nadaljnji razvoj slovenskega športa," se je v imenu nagrajencev zahvalil Zavrl.

Ne spreglejte