Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 5. 2011,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet

Četrtek, 5. 5. 2011, 14.11

8 let

Zorman&Pajovič že tradicionalno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Poletni športni tabori so v tujini že dolga leta ena otroških atrakcij. V Sloveniji šele dobro začenjajo "živeti". Na rokometni sceni so najbolj odmevni Zormanov, Pajovičev in tisti Tanje Oder.

Nemalo vrhunskih in prepoznavnih športnikov se v tujini odloča za poletne tabore za otroke, na katerih jim v nekaj dneh pripravijo pester program posvečen predvsem dotičnemu športu. V zadnjih letih temu počasi sledijo tudi najboljši slovenski športniki. Tako že nekaj let denimo košarkarske tabore med drugim organizirajo Matjaž Smodiš, Marko Milič, Peter Vilfain, pa hokejskega pod okriljem Anžeta Kopitarja, Iva Jana in Rudija Hitija, v rokometnih vodah pa sta najbolj prepoznavna tista Uroša Zormana in Aleša Pajoviča. Lansko leto se jima je pridružila še nekdanja izvrstna slovenska reprezentantka Tanja Oder.

Med gosti tabora Balić in Karabatić?

"Že četrtič organiziram poletni tabor za otroke. Čeprav mi ob vseh obveznostih in igranju zmanjkuje časa, nikakor nočem izpustiti tabora. Ti mladi, ki prihajajo, so naša prihodnost. Vesel sem, da se vselej domov vračajo z lepimi občutki in že pozimi sprašujejo po novem taboru," pravi kapetan slovenske reprezentance in član poljskega prvaka iz Kielc Uroš Zorman.

Letos je tabor preselil iz Toplic na morje in ga podaljšal na teden dni. "Ugotovili smo, da je otrokom in staršem pet dni premalo. V daljšem obdobju lažje več naredimo, otroci postanejo kot eno, sklepajo se nova prijateljstva in tkejo prve ljubezni." Zorman pravi, da je to velik organizacijski zalogaj: "Brez prijateljev, sodelavcev in kolegov ter tudi sponzorjev bi težko pripravili poletni tabor na tako visokem nivoju." Posebno doživetje pa so tudi gostje, ki preživijo popoldan in opravijo trening z otroci na taboru. Letos bo še posebej pestro, saj ob slovenskih reprezentantih reprezentantkah pričakuje tudi najbolj zveneča imena svetovnega rokometa.

Odrova in Teržan na OŠ Dragomelj

Tretji tabor zapovrstjo pripravlja nekdanji reprezentant, ta čas član kluba druge avstrijske lige, v prihodnje pa član Bundesligaša Magdeburga, Aleš Pajovič. Njegov tabor je krajši in traja od 24. do 28. junija. Pajovičev tabor ostaja na morju, iz Pacuga se je preselil v mladinsko letovišče na Debeli rtič."Naše vodilo je, da otroci uživajo v morju in igrajo rokomet," pravi Pajovič, katerega tabor bo letos za približno 60 otrok.

"Pred tremi leti smo se odločili za ustanovitev rokometne šole v Celju, vsako leto je otrok več, kar me veseli. Tradicionalnega poletnega tabora pa nikakor ne želimo izpustiti. Tudi zame so to neke vrste počitnice, hkrati pa uživanje ob delu z otroci." Tudi "Pajo" obljublja kopico gostov: "Seveda bom povabil moje rokometne prijatelje, da popestrijo kakšen dan."

Za poletno rokometno izpopolnjevanje in doživetje se je odločila tudi izvrstna nekdanja slovenska reprezentantka Tanja Oder. S partnerjem, rokometašem Slovana, Rokom Teržanom pripravlja drugi tabor. "Začeli smo lansko leto, tako z rokometno šolo kot poletnim taborom. Odziv je bil velik, zato smo se odločili, da letos ponovimo," pravi Tanja Oder in dodaja: "Poletni kamp poteka od ponedeljka do petka takoj po koncu šole, vsak dan med 9. in 16. uro. Otroci so v tistem času popolnoma v naši skrbi." Sicer pa bosta omenjena v prihodnosti rokometno šolo čez leto še razširila, ob pomoči domžalske občine pa naj bi usposobili tudi ekipe za nastopanje v različnih državnih ligah.

Premierno vratarski tabor v Makarski

Poleg zgoraj omenjenih bo najverjetneje poletno šolo pripravil tudi prvi vratar slovenske reprezentance Gorazd Škof, poleg tega ima precejšnje število slovenskih klubov organizirane poletne tabore na nekaterih lokacijah, posebno vrednost pa ima tabor Rokometne zveze Slovenije, za katerega dobijo povabilo le izbranci selektorjev.

V tujini bo letos posebej odmeven 1. vratarski rokometni kamp v Makarski, ki je hkrati tudi seminar za vratarje in trenerje. Na njem bosta sodelovala tudi dva priznana slovenska nekdanja vratarja, Rolando Pušnik in Boris Denič. Na Kopaoniku v Srbiji pa bo denimo majhen tabor za nekoliko starejše.

Ni kaj, otroci in starši imajo pestro izbiro, da otroke pošljejo na lepše! Da pa le ni samo kopanje poskrbijo izvrstni slovenski športniki.

Ne spreglejte