Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 3. 2013,
21.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator

Nedelja, 10. 3. 2013, 21.07

7 let, 12 mesecev

Zmaga velika kot Rusija: pozdravljen, polfinale?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Le 40 minut se je ruski Zvezdi uspelo kosati s Krimovkami, ki so zabeležile še eno suvereno zmago (27:23) in se praktično že uvrstile v polfinale. Med najboljše štiri klube v Evropi!

Po domači zmagi nad Ferencvarosom, je tokrat v Stožicah gostovala ruska Zvezda, zadnjeuvrščena ekipa skupine 2. Obračun je imel velik pomen predvsem za rokometašice Krima. Zmaga je namreč s sabo nosila polfinalno vstopnico – uspeh, ki ga klub čaka že vrsto let. Že pred tekmo so za lepo gesto poskrbeli predstavniki Slovenske vojske, ki so vsaki rokometašici, v sklopu praznika izpred dveh dni, poklonili rožo.

Tone Tiselj, tekmo je začel s postavo: Grubišić, Penezić, Wörz, Martin, Lazović, Torstensson in Mavsar, je imel na razpolago skoraj vse igralke. Manjkala je le Brazilka Daniela Piedade. Tekma se je začela živčno. Obe strani sta naredili kar nekaj napak, rezultatsko pa je na začetku bolje kazalo Rusinjam, ki so povedle z 1:3. A ni trajalo dolgo, da so se Krimovke pobrale ter izenačile (3:3). Vseeno pa je v oči nekoliko bodla neučinkovitost pri strelu in izgubljene žoge. Razpoložena je bila tudi gostujoča vratarka Maria Sidorova. Zvezda je tako v 14. minuti prvič povedla z dvema goloma prednosti (4:6). Kasneje tudi s tremi.

Več od kratkotrajnega vodstva niso zmogle

Pri tem se je ustavilo. Pomembni obrambi Grubišićeve, dva zaporedna zadetka Torstenssonove in eden Wörzeve so "tigrice" spet približali. Semafor je kazal 7:7, kar je za gostujočega trenerja Zdravka Zovka pomenilo rdeč alarm – zahteval je minuto odmora. Po njej so gostje takoj zadele, razpoložena je bila predvsem Liudmila Postnova, ki je v 18. minuti zadela že četrtič. Domače se kar niso in niso mogle odlepiti. Sicer odlično – tokrat nekoliko manj – Grubišičevo, je Tiselj zamenjal s Sergejo Stefanišin, Katarina Krpež pa je v napadu zadela za vodstvo Krimovk (10:9).

Ko se je v dvorani že čutilo, da je prišel trenutek, ko se bodo Ljubljančanke le uspele odlepiti, je Zvezda spet zasijala. Obramba Krimovk – večino časa so igrale 6-0 – je delovala zelo solidno. Faktorja, ki sta nekoliko skrbela sta bila napad in razpoložena vratarka na napačni strani. V 29. minuti so Rusinje tako spet prišle na plus dva (11:13), kar je bil tudi rezultat prvega polčasa. Domača klop z njim, razumljivo, ni bila zadovoljna.

Da je lahko odločujoča, je takoj na začetku drugega polčasa znova pokazala gostujoča vratarka Sidorova. V statistiko je namreč vpisala že 12 obrambo. Mimo nje niso šle niti stoodstotne priložnosti. Pogrešali smo tudi gole Penezićeve, ki je na zadnjih štirih tekmah dosegala po dobrih osem zadetkov na obračun. In kot da bi nas slišala, je v 35. minuti tudi ona vknjižila svojega prvega ter poskrbela za izenačenje 13.

Gledalce so dolgo držale v negotovosti

Po še dveh izenačenjih je semafor spet zasvetil v vsem svojem sijaju. Prvič na tekmi je kazal plus dva v korist domačih (17:15). Po dveh golih Lazovićeve (dolžnice iz prvega polčasa) je zadela tudi Maja Zrnec. A tukaj se Krimovke niso ustavile – Zrnečeva je iz levega krila še naprej pretila in zadela še za plus tri (19:16)! Razbranila se je tudi Grubišićeva. V 48. minuti je ubranila enajsti strel (od tega tudi eno sedemmetrovko).

Vse je kazalo, da je Zvezda dokončno potolčena. Še enkrat več se je pokazalo nenapisano pravilo – Rusinje so ekipa, ki na visoki ravni zdrži samo en polčas. V 51. minuti je Penezićeva zadela že za plus pet! In kot da mreža Rusinj še ne bi bila kot švicarski sir, je v 56. minuti svoj tretji gol dosegla Katarina Krpež in izid povišala na 25:18. Zmaga je bila pred nami. Vsi smo jo lahko čutili. Tudi rokometašice Zvezde, ki so samo čakale na zvok sirene. Do konca se razlika bistveno ni spremenila. Krimovke so zmagale z rezultatom 27:23 in se praktično že uvrstile v polfinale. V polfinale lige prvakinj. Med najboljše štiri klube na Stari celini!

Ne spreglejte