Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 3. 2021,
10.42

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

rokomet Ženska rokometna reprezentanca

Četrtek, 18. 3. 2021, 10.42

3 leta, 1 mesec

Ženska rokometna reprezentanca pred žreboma na Nizozemsko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
slovenska ženska rokometna reprezentanca | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Ženska članska reprezentanca se je v ponedeljek zbrala v Ljubljani, danes pa odpotovala na Nizozemsko, kjer jo konec tedna čakata dve pripravljalni tekmi z domačo reprezentanco pred bližajočimi se kvalifikacijami za nastop na svetovnem prvenstvu v Španiji. Naslednji teden sledita žreb za SP ter žreb za kvalifikacije EP.

Petnajst izbrank Uroša Bregarja je po treningih v dvorani Stožice danes zjutraj odpotovalo na Nizozemsko. Dvoboja v mestu Den Bosh bosta na sporedu v petek ob 19. in v nedeljo ob 16. uri.

"Priprave v Ljubljani so nam dobro dele. Veseli me, da se nam je na treningih znova pridružila Teja Ferfolja, ki je eden stebrov naše obrambe. Reprezentanci se bo znova pridružila v aprilu, ko nas čakajo kvalifikacije za nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Priprave tega tedna bomo nadaljevali na Nizozemskem, kjer bomo igro s treningov lahko preizkusili tudi na dveh prijateljskih tekmah z gostiteljicami," je pred potjo na Nizozemsko dejal slovenski selektor.

Uroš Bregar | Foto: Rk Krim Mercator Foto: Rk Krim Mercator

Z veliko nestrpnostjo poleg tekem z Nizozemsko Bregar in njegove varovanke pričakujejo tudi začetek novega tedna, ki na Dunaju prinaša kar dva pomembna dogodka. V ponedeljek ob 15. uri se bo najprej odvil žreb kvalifikacij za nastop na decembrskem SP v Španiji.

V ponedeljkov ples kroglic za nastop na decembrskem svetovnem prvenstvu v Španiji se bodo Slovenke podale iz prvega bobna. Tja so bile posajene tudi ostale reprezentance, ki so nastopile na zadnjem evropskem prvenstvu na Danskem, a nimajo zagotovljenega neposrednega mesta na mundialu (Rusija, Nemčija, Črna gora, Madžarska, Švedska, Romunija, Srbija, Poljska in Češka).

Omenjene reprezentance bodo svoje tekmice prejele iz drugega bobna. Vanj sta se skozi prvo sito kvalifikacij že prebili Portugalska in Turčija, za preostalih osem mest pa se bodo na turnirjih v Luksemburgu, Skopju, Maria Enzersdorfu in Minsku ta konec tedna borile Avstrija, Belorusija, Ferski otoki, Grčija, Islandija, Izrael, Italija, Kosovo, Litva, Luksemburg, Severna Makedonija, Švica, Slovaška in Ukrajina.

V četrtek bo ob 11. uri na sporedu še žreb kvalifikacij za EP, ki bo konec leta 2022 potekalo tudi v Sloveniji. Deset parov bo prve tekme odigralo 16. ali 17. aprila, povratne pa štiri dni kasneje (20. ali 21. april). Na svetovno prvenstvo, ki bo v Španiji potekalo med 1. in 19. decembrom, bodo napredovale reprezentance, ki bodo v skupnem seštevku dosegle višje število zadetkov, v primeru neodločenega izida pa bo zmagovalke odločilo višje število doseženih zadetkov v gosteh.

Na žrebu bo razkrita tudi grafična podoba tekmovanja, ki bo prvič v zgodovini potekalo v treh državah. Poleg Slovenije ga bosta gostili še Severna Makedonija in Črna gora. EP, na katerem ima Slovenija kot sogostiteljica že zagotovljeno mesto, bo na sporedu med 4. in 22. novembrom 2022. V Sloveniji bosta tekme gostili dvorani Stožice in Zlatorog.

Seznam reprezentantk
- vratarki: Amra Pandžić, Klara Hrovatič;
- krila: Ema Abina, Maja Svetik, Živa Čopi;
- zunanje: Ana Abina, Tjaša Stanko, Nuša Fegic, Elizabeth Omoregie, Nina Zulič, Ana Gros, Barbara Lazović;
- krožne napadalke: Aneja Beganović, Valentina Tina Klemenčič, Nataša Ljepoja;

- selektor: Uroš Bregar

Mlinotest Ajdovščina
Sportal Vodilne Ajdovke ugnale Krko
Ne spreglejte