Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 12. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

Natisni članek

Nina Zulić Dragan Adžić svetovno prvenstvo SP v rokometu 2021 slovenska ženska rokometna reprezentanca

Petek, 3. 12. 2021, 7.00

2 leti, 4 mesece

Pred prvo tekmo Slovenije na SP

Zdaj gre zares tudi za Slovenke, posebna tekma za selektorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

1

slovenska ženska rokometna reprezentanca Islandija, kvalifikacije za SP | Dragan Adžić je pred prihodom na slovensko klop vodil tudi izbrano vrsto Črne gore. | Foto Vid Ponikvar

Dragan Adžić je pred prihodom na slovensko klop vodil tudi izbrano vrsto Črne gore.

Foto: Vid Ponikvar

Pred slovenskimi rokometašicami je prva preizkušnja na letošnjem svetovnem prvenstvu. Slovenke se bodo v španskem Granollersu ob 20.30 pomerile s Črno goro. "Generalno na splošno, sem izjemno zadovoljen z odnosom, ki ga kažejo rokometašice, ne glede na dejstvo, da se nam niti na eni skupni akciji še ni uspelo sestati v celotni zasedbi," pred prvo tekmo pravi slovenski selektor Dragan Adžić, ki je bil v preteklosti tudi glavni trener izbrane vrste Črne gore.

Danes se bo svetovno prvenstvo začelo tudi za Slovenijo. Slovenija je v Španijo pripotovala v četrtek zgodaj popoldne, v četrtek zvečer pa je v pomožni dvorani opravila tudi uradni trening. Na prvi tekmi svetovnega prvenstva se bodo slovenske rokometašice v dvorani Palau d'Esports pomerile s Črno goro, ki je na letošnjih olimpijskih igrah zasedla šesto mesto.

Slovenski selektor Dragan Adžić bo izbranke za prvi obračun razkril danes. "Pred tekmo je moja največja dilema, ali bomo lahko nastopili v polni postavi, torej tudi z Amro Pandžić in Elizabeth Omoregie, ki imata nekaj težav s kolenom. Tudi od tega bo odvisno, kako se bomo lotili tekme. Gledano na splošno, sem sicer izjemno zadovoljen z odnosom, ki ga kažejo rokometašice, ne glede na dejstvo, da se nam na niti eni skupni akciji še ni uspelo sestati v celotni zasedbi. Izpolnjujejo vse, kar v strokovnem štabu od njih želimo. Informacije uspešno sprejemajo in jih uporabljajo na igrišču," je dejal Adžić.

Slovenke se bodo najprej pomerile s Črnogorkami. | Foto: Vid Ponikvar Slovenke se bodo najprej pomerile s Črnogorkami. Foto: Vid Ponikvar

"Manjka nam le še čim več tekem s kakovostnimi tekmicami. Prve izmed njih bodo Črnogorke. Verjamem, da bomo proti njim pokazali pravi značaj, ob tem pa bomo v igri osredotočeni ter strpni. Tako lahko vzdržimo pritisk, ki ga z načinom igre, ta je nekoliko neznačilen, izvaja reprezentanca Črne gore v trenutni zasedbi. Taka igra je zahtevna za vsake tekmice, ne le za nas, seveda vse, dokler imajo Črnogorke dovolj energije, ki pa jim je v prvem krogu zagotovo ne bo manjkalo," je prepričan rokometni strateg, ki je v preteklosti vodil tudi izbrano vrsto Črne gore ter jo popeljal do srebra na OI v Londonu in zlata na evropskem prvenstvu v Srbiji.

"Z vsakimi tekmicami se bomo morale dobro boriti." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Z vsakimi tekmicami se bomo morale dobro boriti." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Stari znanki

Slovenke so se s Črnogorkami nazadnje srečale pred slabim letom dni, na zadnji tekmi prvega dela evropskega prvenstva. Na neposredni tekmi za napredovanje v drugi del je Črna gora v 44. minuti vodila za visokih osem golov (23:15), po silovitem finišu Slovenk pa bila boljša le za zadetek (26:25).

V slovenskem taboru se veselijo začetka in svoje prve tekme. "V prvem delu nas čakajo nastopi v zahtevni skupini, a ne glede na to je naša velika želja, da se prebijemo v drugi del. Z vsakimi tekmicami se bomo morale dobro boriti. Tokrat bo treba zadnjih 10,15 minut z zadnje medsebojne tekme s Črnogorkami na evropskem prvenstvu prenesti na vseh 60 minut. Že od začetka bo treba postaviti dobro obrambo, ki jim bo preprečevala doseganje lahkih zadetkov. Na njih trenutno namreč sloni njihova igra. Če bo tako, sem prepričana o pozitivnem izidu," je pred obračunom optimistična slovenska reprezentantka Nina Zulić.

Najboljši rezultat Slovenije je osmo mesto s svetovnega prvenstva leta 2003.

Preberite še:

Hrvaška rokomet
Sportal Nemke brez težav proti Čehinjam, Hrvatice izgubile z Brazilkami
Gašper Marguč, Veszprem
Sportal Veszprem tudi s slovensko pomočjo zabil skoraj 50 golov
Ne spreglejte