Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
13.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

2

Natisni članek

Vid Kavtičnik Slovenska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 13.59

6 let, 6 mesecev

Poškodba Vida Kavtičnika

Žalostna novica za bronastega kapetana Kavtičnika

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,48

2

vid kavtičnik kavticnik | Foto Sportida

Foto: Sportida

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik si je na svetovnem prvenstvu poškodoval koleno. Po nedeljskih sprejemih je odšel na zdravstveni pregled, ki je nakazal, da ima strgano križno vez. V torek bo odpotoval v Montpellier na dodaten pregled.

Prenos sprejema slovenske rokometne reprezentance, ki bo ob 17. uri pred Mestno hišo v Ljubljani, si boste v živo lahko ogledali tudi na Sportalu.

"Če je bilo treba izgubiti koleno za medaljo, je bilo vredno," je po sobotni zmagi nad Hrvaško (31:30) ponosno sporočil Vid Kavtičnik.

Kapetan slovenske izbrane vrste, ki je s Slovenijo po srebru na domačem EP 2004 osvojil še drugo reprezentančno medaljo na velikih tekmovanjih, je na srečanju s Hrvaško, ko je v drugem polčasu začutil pok in bolečino v kolenu, že slutil najhujše. Po tekmi se je tolažil, da se morda le ni huje poškodoval in jo bo odnesel le z kratkim počitkom. Žal se mu želja ni uresničila.

V torek se vrača v Francijo

Tako je kapetan v nedeljo pozdravil navijače na zagrebškem letališču. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tako je kapetan v nedeljo pozdravil navijače na zagrebškem letališču. Foto: Grega Valančič/Sportida Nedeljski pregled je nakazal sum, da ima strgano križno kolensko vez. Če bo to dokončno potrdil tudi podroben pregled v Franciji, kjer si Kavtičnik služi rokometni kruh, 31-letnemu Štajercu grozi daljša odsotnost z igrišč.

"Žal sem si pet minut pred koncem tekme poškodoval koleno. Včerajšnji zdravniški pregled je potrdil sum, da imam strgano križno vez v kolenu. V torek bom odpotoval v Montpellier, kjer me bo pregledala klubska zdravniška ekipa," se glasi del sporočila, ki ga je slovenski kapetan, v rokometnih krogih znan pod vzdevkom Videk, delil z javnostjo prek družbenega omrežja Facebook.

Hitreje od načrtovanega se vrača v državo, kjer je z reprezentanco dosegel enega največjih rokometnih uspehov v zgodovini mlade države. Tam se na njegovo žalost ne bo pridružil soigralcem na treningih, ampak se bo družil z zdravniki.

Selektor Veselin Vujović v prihodnjih mesecih tako ne bo mogel računati na kapetana, ki je Slovenijo na svetovnem prvenstvu v Franciji popeljal do zgodovinskega brona.

Kavtičnik se bo danes s soigralci predstavil navijačem še na slavnostnem sprejemu v Ljubljani. Pred Mestno hišo v starem delu slovenske prestolnice se bo začel ob 17. uri.

Ne spreglejte