Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
29. 3. 2016,
11.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Natisni članek

ženski rokomet Krim Mercator Krim Mercator

Torek, 29. 3. 2016, 11.32

6 let, 7 mesecev

Ligo prvakinj bi igrale v Laškem ali Celju

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,33

1

Zagorje | Foto Lojze Grčman

Foto: Lojze Grčman

Krim je prejšnji konec tedna osvojil 23. naslov pokalnega prvaka. Da bi bili še naprej in še bolj konkurenčni, pa si želijo v Zagorju in Ajdovščini.

Krim, Mlinotest, Zagorje, Krka. To je vrstni red v slovenskem pokalu. V prvenstvu gotovo ne bo takšen. Dan D oziroma tekma D Ajdovke in Zagorjanke čaka v sredo, 6. aprila. Prve se bodo borile za Evropo, druge za potrditev prvega mesta, ki bi jim skoraj zagotovo prineslo tudi že naslov prvakinj.

Ajdovke so sicer na polfinalni pokalni tekmi slavile nad Zagorjem. "Gotovo bodo moje igralke bolj motivirane in agresivne, kot so bile na pokalni tekmi z Mlinotestom. To bo tekma na vse ali nič. Že šesto leto smo drugi, večno drugi smo. Glede na proračun in igralski kader smo s tem nekako zadovoljni, a pokazala se je priložnost za prvo mesto. Kako bo, bomo videli," pravi zagorski trener Bojan Voglar, ki v primeru prvega zagorskega naslova še vedno resno razmišlja o ligi prvakinj. A zanjo bo treba navdušiti še koga.

Nekoliko kisel nasmešek Boja Voglarja po tekmi za tretje mesto. A Zagorjanke čaka še prvenstveni izziv. | Foto: Lojze Grčman Nekoliko kisel nasmešek Boja Voglarja po tekmi za tretje mesto. A Zagorjanke čaka še prvenstveni izziv. Foto: Lojze Grčman Brez župana ne bo šlo

"Zaostankov pri plačilih ni. Motiv je tudi večji, kot je denar. Pri nas zneski niso visoki. Te stvari so urejene. Upam, da bodo tudi do konca sezone. Z moje in igralske strani smo pripravljeni sprejeti izziv lige prvakinj, moramo pa opraviti še nekaj sestankov z občino. Če nas ne bo podprl župan, nima smisla z glavo skozi zid, se pa v ozadju pojavljajo nekdanji sponzorji, ki so nas pripravljeni spet podpreti, če bomo prvaki. A po vsakem vzponu pride padec. O zagorskem rokometu moramo razmišljati malo dlje," pravi Voglar, ki meni, da bi morali za ligo prvakinj približno potrojiti proračun, ki bo za to sezono znašal pod sto tisoč evrov.

Vsekakor Zagorjanke evropskih tekem ne bi mogle igrati v svoji dvorani niti v bližnjih Trbovljah. Začasno bi se morale preseliti. Razmišljajo o Celju ali Laškem.

Dušan Vidmar napoveduje še močnejši Mlinotest. | Foto: Vid Ponikvar Dušan Vidmar napoveduje še močnejši Mlinotest. Foto: Vid Ponikvar

Okrepitev že na vidiku

Simpatičen obraz in glasne navijače so predstavile tudi Ajdovke. Lani tretja ekipa prvenstva je sprejela evropski izziv in nastopila v pokalu challenge. Trenutno zaseda četrto mesto, s točko zaostanka za Celjankami. Ambicije so iti višje.

"Ali bomo tretji? Upam, upam," pravi trener Dušan Vidmar: "Mislim, da bomo v prihodnji sezoni še močnejši. Najraje bi obdržali vse igralke, vključno s Krimovima Nino Zulič in Ano Zrimšek, ter dobili še eno levičarko. Potem bi bili res konkurenčni." Ambicije torej so, z njimi pa prihajata tudi večja konkurenčnost in zanimanje.
 

Ne spreglejte