Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
29. 10. 2017,
0.36

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Ivan Čupić Lino Červar Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Nedelja, 29. 10. 2017, 0.36

6 let, 3 mesece

Pogleda trenerjev

Vujović: Razširili smo bazo, Červar: Vse drugo kot prijateljska tekma

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
hrvaška slovenija | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Tudi druga tekma slovenske in hrvaške rokometne reprezentance v treh dneh je bila daleč od prijateljske, pred 14 tisoč gledalci v zagrebški Areni pa so jo za zadetek dobili gostitelji.

"Ni lahko igrati proti tako sijajni reprezentanci, ki je poleg tega tudi gostitelj evropskega prvenstva. Hrvati so bili favoriti, a mi smo imeli nadzor nad igro, bili izjemno borbeni in imeli čvrstost, medtem ko nam je v ključnih trenutkih morda zmanjkalo nekaj sreče pa tudi vratarja nista imela svojega dne," je za spletno stran Rokometne zveze Slovenije srečanje pospremil nekdanji trener Zagreba Veselin Vujović, ki so si ga pred časom številni želeli na hrvaški klopi.

"Po izključitvi Zarabca so Hrvati povedli in do konca nismo mogli več izenačiti. Vseeno mislim, da je Slovenija pokazala odličen tekmovalni karakter in da ima veliko mladih igralcev, na katere lahko računamo. Vesel sem, da smo še razširili bazo rokometašev, ki lahko igrajo za reprezentanco," je dodal Vujović.

Koga natančno je imel v mislih, ni jasno, lahko pa začrtamo širšo skupino igralcev. Gregor Potočnik je začel v prvi postavi in se izkazal v obrambi. Debitirali so Jaka Malus, Grega Okleščen in Aleks Vlah. Slednja sta dosegla tudi prva reprezentančna gola. Igor Žabič pa je spet pokazal, da je lahko zelo resna konkurenca do zdaj uveljavljeni trojici krožnih napadalcev Gaber-Blagotinšek-Poteko. Čeprav sta konec tekme z Blagotinškom zaradi rdečih kartonov dočakala na tribuni.

"To je bilo vse drugo, le prijateljska tekma ne. To je bila vojna, a Slovenci so tak pristop nakazali že v Ljubljani. Žal mi je, da se igra na tak način, a po drugi strani sem vesel, da v igri trpimo. Na evropskem prvenstvu imamo težek žreb, tovrstne tekme pa so dobra priprava nanj," portal 24sata.hr navaja grenko-sladke občutke selektorja gostiteljev januarskega evropskega prvenstva Lina Červarja.

Ne spreglejte