Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 10. 2017,
22.01

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Lino Červar Veselin Vujović slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 28. 10. 2017, 22.01

6 let, 5 mesecev

Prijateljska tekma

Drama tudi v Zagrebu, Hrvati zmagali za en gol

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
hrvaška slovenija | Foto Rokometna zveza Slovenije

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Po četrtkovem remiju v Stožicah sta se hrvaška in slovenska rokometna reprezentanca v Zagrebu v prijateljski tekmi udarili še enkrat. Spet je bilo zelo napeto, tokrat so Hrvati zmagali za en gol (21:20).

V zagrebški Areni, v kateri so pred 14 tisoč gledalci Slovenci nastopili precej oslabljeni, saj Veselin Vujović ni mogel računati na Žigo Mlakarja (zlom dlančne kosti) in Nika Henigmana (težave s prstom), na tribuni pa se je odločil pustiti Vida Kavtičnika, Tilna Kodrina in Urbana Lesjaka, je bilo napeto od prve do zadnje minute. Na koncu so Hrvati brez Domagoja Duvnjaka, Luke Šebetića in Marka Kopljarja zmagali za en gol.

Tekma je bila podobna stoženjski - zelo ostra. Slovenija jo je končala z dvema rdečima kartonoma. Dobila sta ju Blaž Blagotinšek in Igor Žabič. A tudi Hrvati niso ravno varčevali z udarci. Večino tekme so bili sicer v rahlem zaostanku. V končnici so po izključitvi Mihe Zarabca povedli za dva gola in prednost znali zadržati.

Trije debitanti

Krstni nastop so doživeli Jaka Malus, Grega Okleščen in Aleks Vlah. Nekoliko vidnejšo vlogo sta imela slednja. Izkazal se je vratar Klemen Ferlin in slovenska obramba nasploh, saj je prejeti le 21 golov - do polčasa celo le devet - proti vrhunski ekipi res dober dosežek. S kakšnim zadetim zicerjem ali sedemmetrovko več bi bil tudi rezultat ugodnejši. Odličen je bil Jure Dolenec z osmimi goli, Vujović pa je na desnem zunanjem spet preizkusil tudi Blaža Janca.

Jure Dolenec je Hrvatom dal osem golov, tekme pša ni končal brez bolečin. | Foto: Rokometna zveza Slovenije Jure Dolenec je Hrvatom dal osem golov, tekme pša ni končal brez bolečin. Foto: Rokometna zveza Slovenije "To je bila zelo dobra tekma, čeprav se je poznalo, da smo igrali dva dvoboja v treh dneh, zaradi česar je malce padla agresivnost, v napadu pa je bilo čutiti nekaj utrujenosti. Tako mi kot Hrvati smo v teh dneh zelo veliko trenirali in uigrali nekatere kombinacije, prav tako pa smo dodali nekaj novih igralcev. Ta akcija je bila odlična, škoda le, da je nismo uspeli zaključiti z vsaj eno zmago, a to niti ni najpomembneje," je po srečanju dejal Jure Dolenec.

Prijateljska tekma:

Hrvaška : Slovenija 21:20 (9:11)
Čupić 6, Vuglać in Karačić 4; Dolenec 8, Zarabec 3
Ne spreglejte