Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Petek,
27. 10. 2017,
9.27

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

tekma legend Miro Požun Kasim Kamenica Boris Denič slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 27. 10. 2017, 9.27

6 let, 5 mesecev

XXL tekmi z dobrodelno noto

Še nikdar videna parada rokometnih legend #foto

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
tekma legend rokometna reprezentanca stožice | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Uvertura v dvoboj med Slovenijo in Hrvaško sta bili revijalni tekmi prav posebne narave. Z dobrodelno noto sta bili prirejeni kot slovo za reprezentante vseh generacij. V fotogaleriji najdete nove vloge nekaterih nekdanjih reprezentantov.

Odzvalo se je 68 igralcev, povabljenih je bilo še 30 več, vsi seveda niso nastopili. Tekmi sta ob nasmeških vseh in vragolijah predvsem mlajših, čeprav so vsi dokazali, da še znajo, potekali po močno skrajšanem programu. Ob odmorih so nekdanji reprezentanti, med katerimi je bilo nekaj še dejavnih, kot so Luka Žvižej, Nenad Bilbija in Aleš Pajovič, prejeli tudi priznanja in posebne spominske žoge.

Na delu so bili tudi nekdanji selektorji Tone Tiselj, Miro Požun, Matjaž Tominec, Niko Markovič, Matjaž Tominec, Slavko Ivezič, Kasim Kamenica in Boris Denič.

Stožice so za približno eno uro - zunaj njih seveda še za precej dalj časa - postale križišče različnih generacij. Od igralcev, ki so nastopali tik po osamosvojitvi, do tistih, ki so se od reprezentance poslovili pred kratkim. Na primer Uroš Zorman.

Bolje pozno kot nikoli in korak naprej

"Še vedno igram v resnem klubu. Poslovil sem se že proti Nemčiji. A na takšno povabilo se je bilo treba odzvati glede na to, da so tu moji nekdanji soigralci. To je lepa gesta. Počaščen sem, da sem lahko del tega. Bolje pozno kot nikoli. S to potezo je zveza storila korak naprej, upam, da se bomo v prihodnosti sproti poslavljali od reprezentantov," si je zaželel rekorder po številu nastopov za izbrano vrsto.

Z veseljem je prišel tudi njegov nekoč reprezentančni in klubski soigralec Aleš Pajovič: "Super je bilo. Z veseljem sem se odzval povabilo, ko sem videl  seznam igralcev. Tudi moja generacija, s katero smo skupaj igrali v reprezentanci. Seveda sem si želel to doživeti.  Gre za velik dogodek:  vsi nekdanji reprezentanti in aktualna članska zasedba. Odločitev za prihod je bila zelo lahka," je dejal Pajovič, do pred kratkim najboljši strelec reprezentance, ki je zdaj igralec in trener avstrijskega Gradca.

Izkupiček od prodanih vstopnic za celotno prireditev je namenjen zdravljenju nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakoviča. Ta je zbral 33 nastopov za Slovenijo in dosegel 21 golov. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Izkupiček od prodanih vstopnic za celotno prireditev je namenjen zdravljenju nekdanjega reprezentanta Nenada Stojakoviča. Ta je zbral 33 nastopov za Slovenijo in dosegel 21 golov. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Za Nenada in ob misli na Iztoka

Povezovalec Ivo Milovanovič ni pozabil na žal pokojnega Iztoka Puca, enega največjih sinov slovenskega rokometa, ki so se mu igralci in obiskovalci poklonili z minuto molka. Sredstva od zbranih vstopnic je oziroma bo Rokometna zveza Slovenije namenila Nenadu Stojakoviču. V 90 letih je tudi on z velikim ponosom in zanosom nosil slovenski dres, v zadnjih letih pa mu je odpovedalo zdravje. Celjan je bolj ali manj prikovan na invalidski voziček.

Veliko upanje ima, da bo nekoč drugače, a zdravljenje v tujini - medtem je na lastni koži boleče občutil vso absurdnost slovenskega zdravstvenega sistema - je drago. Ne le obiskovalci omenjene tekme, pomaga lahko vsak.

Udeleženci tekem legend:

EKIPA 1 (selektorja: Boris Denič, Kasim Kamenica)
Ognjen Backovič
Branko Bedekovič
Nenad Bilbija
Matjaž Brumen
Boštjan Ficko
Zoran Jovičić
Dušan Podpečan
Peter Pucelj
Roman Pungartnik
David Špiler
Uroš Zorman

EKIPA 2 (selektor: Tone Tiselj)
Jure Dobelšek
Luka Dobelšek
Boštjan Hribar
Rok Ivančič
Beno Lapajne
Marko Oštir
Aleš Pajovič
Rok Praznik
Sergej Rutenka
Sebastjan Sovič
Luka Žvižej
EKIPA 3 (selektorja: Slavko Ivezič, Nino Markovič)
Rajko Begovič
Jani Čop
Andrej Hrovat
Jani Kontrec
Jani Likavec
Zoran Lubej
Simon Makuc
Uroš Senica
Aleš Sirk
Boštjan Strašek
Uroš Šerbec

EKIPA 4 (selektorja: Leopold Jeras, Matjaž Tominec)
Dušan Andrejič
Gregor Cvijič
Bruno Glaser
David Imperl
Aleksander Lapajne
Tomaž Novak
Borut Papež
Sergej Sokolov
Stojan Stojnič
Roman Šavrič
Tomaž Tomšič

Neaktivne legende: Aleš Anžič, Tomaž Božeglav, Grega Keše, Tomaž Kleč, Aleš Levc, Matjaž Mlakar, Jure Natek, Tomaž Ocvirk, Borut Plaskan, Vito Selčan, Ivan Simonović, Nenad Stojakovič, Robert Šafarič, Mitja Valenčič, Bojan Voglar, selektor Miro Požun

 

Ne spreglejte