Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 6. 2018,
10.20

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Natisni članek

Slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Jure Dolenec Franjo Bobinac

Četrtek, 14. 6. 2018, 10.20

5 let, 10 mesecev

Predsednik RZS Franjo Bobinac

Vujović ostaja selektor, Slovenija se bo vrnila še močnejša

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

2

Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski rokometaši so na včerajšnji tekmi v Veszpremu resda oprali koprski madež, a osnovnega cilja v dveh kvalifikacijskih dvobojih z Madžari niso izpolnili. Svetovno prvenstvo, ki ga bosta prihodnje leto gostili Danska in Nemčija, bo minilo brez njihove udeležbe.

Slovenija je po bolečem spodrsljaju z vzhodno sosedo ogrozila tudi svoj dolgoročni cilj. Nastop na poletnih olimpijskih igrah leta 2020 je zanjo še vedno mogoč, a pot do dežele vzhajajočega sonca bo veliko bolj trnova in zahtevna. Cilj bo morala doseči prek evropskega prvenstva, ki bo čez poldrugo leto na Norveškem, Švedskem in v Avstriji.

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Ob koncu zadišalo po pariškem čudežu

Do OI 2020 prek evropskega prvenstva?

Predsednik krovne zveze še naprej zaupa delu Veselina Vujovića. | Foto: Vid Ponikvar Predsednik krovne zveze še naprej zaupa delu Veselina Vujovića. Foto: Vid Ponikvar Na zaključnem turnirju stare celine 2020 si bo mesto v Tokiu zagotovo izboril evropski prvak, sprostilo pa se bo morda še eno mesto, odvisno od razpleta na svetovnem prvenstvu prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji.

Prvi mož Rokometne zveze Slovenije (RZS) Franjo Bobinac kljub grenki izkušnji z Madžarsko podpira selektorja Veselina Vujovića, ki je na dan tekme v Veszpremu prekinil sodelovanje s Koprom 2013. V medijih je zaokrožila informacija, da bo prevzel poljsko Wislo iz Plocka. "Vujović ostaja selektor. Gremo naprej, vrnili se bomo še močnejši," je v zvezi s tem dejal Bobinac.

Cilj ostaja olimpijska medalja v Tokiu

Jure Dolenec verjame, da se bo slovenska reprezentanca iz grenke izkušnje s sosedi Madžari kaj naučila. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Jure Dolenec verjame, da se bo slovenska reprezentanca iz grenke izkušnje s sosedi Madžari kaj naučila. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Naše rokometne delnice bodo po neuvrstitvi na svetovno prvenstvo gotovo padle, saj bomo ostali brez enega velikega tekmovanja. Na žalost nimamo velikega vpliva v rokometnem svetu, kot ga imata na primer Nemčija ali Norveška, da bi v tem primeru dobili posebno povabilo za nastop na zaključnem turnirju," je po spodletelem kvalifikacijskem ciklusu z vzhodnimi sosedi dejal eden najbolj izkušenih v slovenski vrsti Jure Dolenec.

"V nasprotju z nekaterimi svojimi reprezentančnimi soigralci sem že doživel spodrsljaje v kvalifikacijah, po njih pa smo se vselej pobrali in bili še močnejši ter ne nazadnje osvojili bronasto kolajno na svetovnem prvenstvu v Franciji. Upam in verjamem, da se bomo iz te grenke izkušnje kaj naučili. Cilj tega rokometnega rodu je še vedno medalja v Tokiu, pot do nje pa se za nas še ni končala in jo lahko dosežemo prek EP. Treba bo še naprej kakovostno delati, zaradi enega slabega dneva v Kopru nismo postali slaba reprezentanca. Ob tem se moramo zavedati, da smo na odločilni tekmi nastopili brez Mateja Gabra, ki je najpomembnejši člen v naši obrambi. V tej reprezentanci so velike rezerve, lahko smo veliko boljši. Prepričan sem, da bomo v prihodnosti napredovali in izpolnili cilje, le pot do njih bo veliko zahtevnejša," je dejal desni zunanji igralec slovenske izbrane vrste in član slovite Barcelone.

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Po vroči končnici in pirovi zmagi Slovenci brez SP

Prekinjen niz nastopov na velikem odru

V mestu, ki je le streljaj oddaljeno od Blatnega jezera, se je končala kontinuiteta slovenskih nastopov na velikih tekmovanjih. Slovenci so pod vodstvom črnogorskega strokovnjaka Vujovića dosegli nekaj izjemnih uspehov.

Vujovićeva slovenska četa je največji uspeh dosegla lani z bronastim odličjem na SP v Franciji. | Foto: Sportida Vujovićeva slovenska četa je največji uspeh dosegla lani z bronastim odličjem na SP v Franciji. Foto: Sportida

Po dokaj klavrnem premiernem nastopu na evropskem prvenstvu na Poljskem 2016 se je slovenska vrsta prek dodatnih kvalifikacij na Švedskem prebila na poletne olimpijske igre v Riu de Janeiru, kjer je nato izgubila četrtfinalno tekmo proti kasnejši zmagovalki Danski, najgloblji pečat pa pustila v Franciji 2017, ko je prvič v svoji zgodovini osvojila odličje na svetovnem prvenstvu.

Veselin Vujović
Sportal Konec sodelovanja: Vujović se poslavlja od Kopra in se seli na Poljsko?

Letos je nastopila tudi na evropskem prvenstvu na Hrvaškem in bila kljub močno zdesetkani zasedbi do zadnje tekme drugega dela tekmovanja v Varaždinu v boju za polfinale. Na koncu je zasedla osmo mesto.

Ne spreglejte