Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 6. 2018,
10.42

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

1

Natisni članek

rokometna liga NLB Veselin Vujović Koper 2013

Sreda, 13. 6. 2018, 10.42

5 let, 10 mesecev

Veselin Vujović ni več trener RD KOper 2013

Konec sodelovanja: Vujović se poslavlja od Kopra in se seli na Poljsko?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

1

Veselin Vujović | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović, ki bo zvečer vodil svoje reprezentančne varovance na misiji nemogoče v Veszpremu, ni več trener RD Koper 2013. Po pisanju makedonskega portala g-sport.mk je blizu podpisa pogodbe s poljskim klubom Wisła Płock.

Po enem letu sodelovanja koprskega kluba in Veselina Vujovića so se poti omenjenih strani razšle. Predsednik društva Aljoša Bertok je na uradni spletni strani kluba zapisal, da so se sporazumno odločili končati zgodbo.

Čeprav v Kopru, ki ga je Vujović popeljal do četrtega mesta na državnem prvenstvu, pravijo, da so se od Črnogorca naučili veliko, menijo, "da je za ekipo in trenerja, ki ga medse vabijo številni klubi, najbolje, da se sodelovanje konča. Ohranjamo zelo dobre odnose in se tudi v imenu vseh navijačev zahvaljujemo Vujotu ter mu želimo veliko uspehov v nadaljevanju trenerske kariere."
Veselin Vujović se je poslovil od trenerske taktirke RD Koper 2013. Po pisanju makedonskih medijev naj bi se preselil na Poljsko. | Foto: MRK Krka Veselin Vujović se je poslovil od trenerske taktirke RD Koper 2013. Po pisanju makedonskih medijev naj bi se preselil na Poljsko. Foto: MRK Krka
V Kopru so zapisali še, da zadnjo sezono, ki so jo zaznamovala velika nihanja, ki so bila tudi splet nekaterih negativnih okoliščin, ocenjujejo kot nadvse pozitivno.

"Dosegli smo kar nekaj novih mejnikov v kratki zgodovini našega kluba. Prvič smo se uvrstili v skupinski del evropskega tekmovanja EHF CUP, prvič smo premagali RK Gorenje Velenje in prvič smo odščipnili točko serijskim državnim prvakom RK Celje Pivovarna Laško."

Na poljsko? 

Spomnimo, Vujović, ki je na trenerskem mestu zamenjal Zorana Jovičića, se je pred letom dni s Koprčani dogovoril za dveletno sodelovanje. To se je končalo po polovici predvidenega obdobja.

Makedonci poročajo, da naj bi se Vujović preselil k poljskemu klubu Wisła Płock. "Sem blizu podpisu sodelovanja z Wislo," je za g-sport.mk dejal Vujović.

Preberite še:

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Po vroči končnici in pirovi zmagi Slovenci brez SP
Veselin Vujović
Sportal Veselin Vujović: Požvižgam se na taktiko
domen makuc
Sportal Velik up evropskega rokometa ostaja v Celju do leta 2022
Celje Gorenje
Sportal V novi sezoni lige NLB od začetka tudi Celjani in Velenjčani
Ne spreglejte