Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 3. 2013,
7.20

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Flensburg Rok Golčar

Nedelja, 17. 3. 2013, 7.20

4 leta, 7 mesecev

Vsako sezono ga kdo zasenči, drugače bo že čez nekaj mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po soboti, ko so bile oči rokometne javnosti uperjene v Celje, je tukaj nedelja in čas za Gorenje Velenje. Pred tekmo smo se pogovarjali z Rokom Golčarjem ...

Po šestih zmagah in štirih porazih v skupinskem delu lige prvakov, v oči bode predvsem 9. krog in spodrsljaj na Danskem, je tudi v Velenju čas za osmino finala. Žreb jim je namenil velikana iz Flensburga, ki bi ob predpostavki, da vedno zmagujejo favoriti, moral nocoj (19.30) v Rdeči dvorani brez težav slaviti. A šport je nepredvidljiv in pogosto zmagujejo tudi manjši na papirju, a večji v srcu. "Odigrat moramo trdo v obrambi in pametno ter hitro v napadu. Zavedamo se, da nas čaka težka tekma. Obe ekipi gojita dober rokomet. Formula je preprosta. Doseči moramo več zadetkov in zmaga bo na naši strani," nam je povedal Rok Golčar, ki igra na položaju desnega krila, a je, tudi zaradi izjemne forme Fahrudina Melića, v nekakšni senci. Na desetih tekmah skupinskega dela lige prvakov je dosegel šest golov, a nas posvaril: "Že kar nekaj let zapored imam nekoliko manjšo minutažo. Vsako sezono namreč pride kakšen nov vrhunski igralec. Zame je bilo do zdaj res manj prostora, a vse se bo spremenilo že v naslednji sezoni."

Vrhunec sezone

Po koncu sezone se bo kader v Velenju res precej premešal. Iz Gorenja odhaja praktično celotna prva ekipa, tudi že prej omenjeni Melić. A čeprav vedo, da bodo v takšni zasedbi igrali le še nekaj mesecev, je vzdušje v ekipi vrhunsko, pravi Golčar. "Igralci so profesionalci in bodo do konca oddelali maksimalno." Izjemno priložnost za dokazovanje bodo imeli torej že drevi. "Vsekakor je pred nami vrhunec sezone. Kot je dejal že trener: osmina finala lige prvakov se v Velenju ne igra vsak dan."

Po današnji tekmi jih že v soboto čaka povratna. Na sever Nemčije bi bilo fino oditi s čim bolj aktivnim rezultatom. "O tem še ne razmišljamo. Bomo po tekmi," pravi Golčar, ki ga z ekipo pred povratno tekmo čaka še obračun v državnem prvenstvu. V sredo se bodo merili z neugodnim Mariborom. "Do konca sezone bo še precej napeto. Pred Celjem imamo tri točke prednosti, z njimi bomo odigrali še dve tekmi. Naš cilj je ubraniti naslov državnega prvaka in si tudi v prihodnji sezoni zagotoviti ligo prvakov." Glede na to, da bosta Slovenijo v prihodnji sezoni spet zastopala dva kluba in da imajo pred tretjeuvrščenim Koprom že devet točk prednosti, bi vsaj drugo mesto skoraj morali osvojiti.

Ne spreglejte