Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 12. 2020,
20.00

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Evropski Pokal RK Gorenje Velenje

Sobota, 12. 12. 2020, 20.00

3 leta, 4 mesece

Evropski pokal, 3. krog

Velenjski rokometaši s petimi goli prednosti v Riihimäki #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Gorenje Velenje - Cocks | Velenjčani so bili na domačem parketu boljši od Fincev. | Foto Grega Valančič/Sportida

Velenjčani so bili na domačem parketu boljši od Fincev.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši velenjskega Gorenja so na današnji prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala premagali Cocks s 30:25 (16:11). Povratna tekma bo v soboto, 19. decembra, v Riihimäkiju.

Velenjski rokometaši so v drugem krogu evropskega pokala zanesljivo izločili italijansko Sieno s skupnim izidom 61:44, na današnji prvi tekmi tretjega kroga pa so z veliko več truda in napora strli odpor finskih tekmecev. Na koncu so slavili s petimi goli prednosti, odločitev o njihovem napredovanju v osmino finala pa bo znana po povratni tekmi, ki bo čez teden dni v deželi tisočerih jezer.

Fotogalerija s tekme v Rdeči dvorani (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 40

Igralci iz Šaleške doline so slabo odprli obračun v Rdeči dvorani, po zaostanku 2:4 pa so med 6. in 15. minuto naredili delni izid 6:1 in povedli z 8:5. Do 21. minute je bila tekma izenačena (9:8), končnica pa je minila v znamenju varovancev Zorana Jovičića, ki so prvo polovico tekme končali z vodstvom 16:11.

Velenjčani so v drugem polčasu prikazali toplo-hladno predstavo. Do 43. minute se je njihova prednost praktično stopila (19:18), v prelomnih trenutkih dvoboja pa so vendarle strnili svoje vrste in v 51. minuti povedli s 26:21, to zalogo v zadetkih pa obdržali do konca dvoboja.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Tilen Sokolič z osmimi goli, Aleks in Miha Kavčič sta prispevala po šest zadetkov.

Pričakujejo težko povratno tekmo

"Fantje so obrambo odigrali na nivoju. Bilo je seveda nekaj napak. Menim, da si zaslužimo še kakšen zadetek več. Nismo izkoristili nekaj čistih priložnosti, kar moramo popraviti preden se odpravimo na Finsko. Kljub temu, da smo v prednosti za 5 zadetkov, na Finskem pričakujemo težko tekmo. A rezultata ne gremo branit, ampak gremo po zmago," je po tekmi povedal trener os Zoran Jovičić.

Aleks Kavčič pa je dodal: "V tekmo smo stopili motivirano, saj smo vedeli, da nas čaka zelo težek nasprotnik. Po zaostanku smo se pobrali in prevzeli pobudo do polčasa. Po polčasu je sledil padec, a smo do konca pridobili in ohranili razliko za naslednjo tekmo. Na Finskem nas čaka zelo težka tekma, ki jo bomo, upam, do konca pripeljali v svoj prid."

Gorenje Velenje : Cocks s 30:25 (16:11)

Rdeča dvorana, brez gledalcev, sodnika: Davor in Zoran Lončar (ob Hrvaška).

Gorenje Velenje: Panjtar, Taletović, Haseljić 1, Tajnik 4, Pajt 4, Starc, Miklavčič, Drobež, Komar, Lončar, Sokolič 8, Grmšek 1, Predovič, M. Kavčič 6, A. Kavčič 6, Ravnikar.

Cocks: Djekić 4, Mijatović, Tamminen 5, Lukančuk 3, Zupanjac, Syrjala, Mosić 9, Nenita, Arcieri, Bak 3, Morkunas, Citov, Samardžić 1, Semenov, Šicko.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 9 (7), Cocks 3 (2).
Izključitve: Gorenje Velenje 4, Cocks 12 minut.
Rdeč karton: /.

Preberite še:

Gorenje Velenje - Ademar Leon
Sportal V Toskani le potrdili napredovanje
Sporto 2019
Sportal Volkswagnu, Gorenju in Celju Pivovarna Laško letošnje nagrade sporto
Ne spreglejte