Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 10. 2015,
6.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

rokomet derbi

Četrtek, 8. 10. 2015, 6.47

8 let

Velenjčan v celjskem dresu ugnal svoje someščane

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski juriš v drugem polčasu je omogočil še drugo sezonsko zmago rokometnih državnih prvakov na derbiju z Gorenjem in vbrizgal samozavest pred gostovanjem pri Flensburgu.

Zmaga Celja nad Gorenjem (28:24) na največjem derbiju rokometnega prizorišča je imela za Luko Dobelška poseben odtenek. Celjski zunanji igralec je namreč Velenjčan, letos poleti se je iz Rdeče dvorane preselil v Zlatorog in takoj prevzel eno ključnih vlog v obrambni formaciji.

Dvaintridesetletnik ne skriva, da sta dve točki izjemnega pomena za državne prvake. Ne toliko z vidika utrditve na vrhu lestvice – za Gorenje je bil to prvi poraz na šestih tekmah, Celjani ostajajo stoodstotni –, ampak iz drugih razlogov.

"Po dveh zaporednih evropskih porazih je bila to za nas zelo težka tekma. Predvsem s fizičnega vidika. Čeprav veš, da si dobro treniral in se pripravljal, se samozavest zamaje, zato nam zmaga nad neposrednim tekmecem za naslov državnega prvaka zelo veliko pomeni. A še enkrat poudarjam: ta tekma ne odloča o ničemer. 'Igramo' maraton, še veliko tekem nas čaka, a za samozavest je ta zmaga ogromnega pomena. Srečen sem, da je ekipa verjela vase in tekmo ne tako stresno pripeljala do konca," je, potem ko je poklepetal s svojimi navijači, razložil Dobelšek.

Vsak bi lahko odigral še eno

Njegova ekipa je bila na zelo bojeviti, a korektni tekmi večino časa z ramo ob rami z Velenjčani, ki jim je v rezultatskem smislu sapa začela pohajati sredi drugega polčasa. Tedaj so gostitelji, čeprav naj bi bili Velenjčani zaradi urnika brez evropskih obveznosti načeloma manj utrujeni in jih ne pestijo poškodbe, v le nekaj minutah prednost dvignili na kar sedem golov, ki so bili, kot se je izkazalo, neulovljivi.

"Ko smo se v garderobi pogovarjali o prvem polčasu, nismo našli druge hibe kot realizacijo, ne glede na to, da je Benjamin Burić ustavil serijo strelov. Še bolj smo pritisnili na plin. Vidi smo, da smo dobro pripravljeni. Na primer David Razgor je igral vso tekmo v obrambi in napadu. Zdržal je tudi Luka Žvižej. Mislim, da bi vsak igralec takoj po tej tekmi zdržal še eno. Dihamo kot eden. To se pozna tudi na igrišču," je zadovoljen še lanski soigralec tokratnih celjskih tekmecev.

Ne spreglejte