Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
13. 1. 2014,
6.53

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boris Denič Slovenija Ukrajina

Ponedeljek, 13. 1. 2014, 6.53

7 let, 12 mesecev

"V Sloveniji odigraš dve dobri tekmi in si že Zvezdica Zaspanka"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič o sedanjosti in prihodnosti ter o tem, kako v Sloveniji kdaj koga prehitro kujemo v zvezde.

Zanesljiva in več kot prepričljiva zmaga slovenske rokometne reprezentance nad Ukrajino je seveda zarisala nasmeh na obraz tudi pri selektorju Borisu Deniču. Šlo je za tekmo za biti ali ne biti. Če bi Ukrajina iz Rdeče dvorane odpeljala vsaj točko, Ljubljančan skoraj gotovo ne bi bil več selektor. Tako pa je spet dobil vpogled v zmožnosti svoje ekipe, ko ta od začetka do konca igra na najvišjih obratih. V nedeljo bi ob takšni slovenski predstavi lahko padla tudi precej močnejša zasedba od Ukrajincev.

Slavili tudi pri "pretepu" "Od prve do zadnje minute tekmecu nismo dali ničesar. Vzeli smo, kar nam pripada," je Denič pospremil visoko zmago (35:23) nad tekmecem, ki mu je na in po prvem srečanju prizadejal toliko skrbi in globoko zasejal kali dvoma o potencialu četrte reprezentance sveta.

Na mednarodnem prizorišču so tako množična petelinjenja oziroma zametki pretepov kot v Velenju sila redek pojav. Denič je takoj stopil v epicenter dogajanja in miril najbolj vroče srboriteže. "Tudi glede incidenta mi je pomembno, da smo mi v njem zmagali. Kazni ne pričakujem," pravi.

Jutrišnji reprezentanti dobro delajo Kvalifikacije za svetovno prvenstvo so torej preteklost. Selektor meni, da Slovenci v njih niso dobili ničesar, saj bi v zdajšnji položaj prišli tudi ob solidni uvrstitvi na EP, ob tem pa bi Slovenija odigrala še vsaj osem močnih tekem. Beloruska rana torej še peče.

Vseeno je Denič vesel, da je baza reprezentančnih kandidatov razširjena. "Vsaka sveža kri je dobrodošla. Z Mariem Šoštaričem, Stašem Skubetom in Klemenom Ferlinom sem poklical tri kakovostne igralce. Prej ali slej bodo sestavni del reprezentance. Veseli me, da so z nami in da delajo dobro," je s tercetom nekdanjih mladinskih reprezentantov zadovoljen njihov reprezentančni vodja.

Slovenija ima širši nabor Čeprav je bil v času klubskega udejstvovanja v Sloveniji nekdanji reprezentant navajen skromnih razmer, je stanje v zadnjem času še drastično slabše. Celo v prvi ligi nekateri, tudi izkušeni igralci nastopajo zastonj, kar je bilo še pred kratkim skoraj nepredstavljivo. Po drugi strani pajčevine v klubskih blagajnah pomenijo mnogo več priložnosti za mlade upe. Ampak ali ti prelahko in prehitro dobivajo priložnost?

"Gotovo je dobro, da mladi igralci nastopajo. V redu je tudi, da pri nas igrajo dobri tujci. Mladega igralca moraš ustvarjati. Pri nas je igralec po dveh dobrih tekmah že Zvezdica Zaspanka. To je najhuje. Slovenska reprezentanca ima določen nabor igralcev, od 25 do 27, od tega jih 20 lahko igra na visoki ravni. Zaradi gospodarskega stanja gotovo dobiva priložnost več mladih, a od njih ne pričakujte preveč," je z retorično cvetko, ki jih, ko je razpoložen, pri selektorju ne manjka, postregel nekdanji vratar.

Ne spreglejte