Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 9. 2022,
14.27

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Rokometna liga prvakov Miha Zarabec Kiel Celje Pivovarna Laško

Sreda, 21. 9. 2022, 14.27

1 leto, 6 mesecev

Rokometna liga prvakov

V Celju se bo trlo zvezdnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
dvorana Zlatorog | Zlatorog bo v sredo gostil spektakel lige prvakov. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Zlatorog bo v sredo gostil spektakel lige prvakov.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je prva domača tekma v skupinskem delu lige prvakov v sezoni 2022/23. Po uvodnem porazu pred tednom dni v danskem Aalborgu bodo v dvorani Zlatorog danes ob 18.45 gostili imenitne tekmece iz nemškega Kiela.

Kar 22-kratni prvaki nemške bundeslige in štirikratni lige prvakov v letih 2007, 2010, 2012 in 2020 v mesto ob Savinji prihajajo z bolj ali manj vsemi svojimi zvezdniškimi igralci, kot sta Danca Niklas in Magnus Landin, Hrvat Domagoj Duvnjak, Norvežan Harald Reinkind (njegov še bolj sloviti rojak Sander Sagosen je poškodovan, opomba STA), Nemec Patrick Wiencek, a tudi slovenski reprezentant Miha Zarabec, ki je pred odhodom v Kiel igral prav za Celje.

"Zavedamo se zahtevnosti obračuna. V Zlatorog prihaja izjemna ekipa Kiela, ki v letošnji ligi prvakov nastopa z najvišjimi tekmovalnimi ambicijami. Nemci v odlični formi, v tej sezoni kažejo zelo učinkovite igre, zadnja dva obračuna so na primer dobili z dvomestno razliko. So tudi zelo uigrana zasedba, dolgo so že skupaj, kar je zanje velik plus v primerjavi z drugimi tekmeci," je pred sredinim dvobojem uvodoma dejal celjski strateg Alem Toskić.

"Pred nami je velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo," pravi Toskić. | Foto: Slavko Kolar "Pred nami je velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo," pravi Toskić. Foto: Slavko Kolar

"Pred nami je velik izziv, ki pa se ga nikakor ne bojimo. Na Danskem smo pokazali, da se lahko kosamo s kakovostnimi tekmeci, tudi tokrat bomo dali vse od sebe, da bi se predstavili v čim boljši luči. Želimo si tudi podpore svojih navijačev, poln Zlatorog bi nam vlil dodatnih moči. Veseli dejstvo, da je stanje v moštvu dobro, nimamo težav s poškodbami, tako da nestrpno pričakujemo začetek tekme," pred 11. medsebojnim dvobojem z nemško zasedbo v ligi prvakov poudarja Toskić.

"V Aalborgu smo dokazali, da se lahko kosamo z najboljšimi, in pristop z določenih segmentov tekme želimo ponoviti tudi v sredo. Posebne motivacije ne potrebujemo, navsezadnje se bomo pomerili z eno od najboljših ekip v Evropi. Veseli smo, da se v sredin obračun podajamo s popotnico zmage proti Ormožu, želja vseh nas pa je, da se rokometni javnosti znova predstavimo v pozitivni luči. Časa za pripravo sicer ni veliko, a verjamem, da nas bo strokovni štab dobro pripravil na tekmeca," pravi desni zunanji igralec Žiga Mlakar.

Celjska zasedba je na dosedanjih dvobojih dvakrat premagala imenitnega nemškega tekmeca, ena tekma se je končala z nedoločenim izidom, na preostalih sedmih dvobojih pa je zmagal Kiel, ki je v prvem krogu ugnal norveški Elverum s 36:26. Celjska zasedba je v uvodnem krogu v Aalborgu klonila z 32:36.

Preberite še:

RK Gorenje Velenje
Sportal Velenjčani v končnici strli odpor Maribora, Celjani za drugo zmago ugnali Ormožane
RK Celje Pivovarna Laško
Sportal Celjani favorizirane Dance prisilili v garanje: Kljub nekaterim napakam smo lahko ponosni
Ne spreglejte