Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
14. 3. 2017,
20.19

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Ana Gros liga prvakinj Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Torek, 14. 3. 2017, 20.19

6 let, 6 mesecev

Besedo ima Krimov trener

Uroš Bregar: Če bi katera od Slovenk igrala v Krimu, naj me kar pokliče

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
krim gyor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Krim, ki bo spet osvojil naslov državnega prvaka, bo do prihodnje sezone pripeljal še dve ali tri rokometašice. Kar nekaj Slovenk mu je reklo ne, trenutno pa je največja želja nadarjena Tjaša Stanko.

Evropsko sezono je Krim končal kot deveta ekipa lige prvakinj. V prizmi dejstva, da so morale Ljubljančanke v kvalifikacije, nato pa šestkrat zmagale, je to vsekakor hvalevreden dosežek. Z nekaj več sreče z zdravjem bi bil verjetno na dlani celo četrtfinale. Tako pa so krimovke izgubile vseh šest srečanj v glavnem delu. Čeprav jih čakata še konca regionalne lige in pokala, pa že pogledujejo proti prihodnji sezoni.  

"Glede na finančno stanje, ki ga imamo, ne morem posegati po najbolj kakovostnih igralkah. Za naslednjo sezono bomo sestavili mlajšo ekipo. Naša naloga in moja želja bo spet priti med evropsko dvanajsterico, napolniti dvorano, navdušiti tako vas kot sebe in nadaljevati, kar smo si zadali," v prihodnost gleda trener Uroš Bregar, ki sta mu v zadnjih mesecih uspela presežka tako s klubom kot z reprezentanco, ki se je uvrstila na evropsko prvenstvo.

Ana Gros ostaja v Metzu vsaj še eno sezono. | Foto: L. G. Ana Gros ostaja v Metzu vsaj še eno sezono. Foto: L. G.

Prav eden od reprezentančnih adutov je bila Krimova goreča želja, a je ostala neuresničena. Tako kot še (marsi)katera: "Glede na to, da smo imeli podpis Ane Gros že skoraj na pogodbi, a se prestop ni zgodil, malo smo žalostni. Barbara Lazović je finančno predaleč za nas. Zelo sem si želel pripeljati Dominiko Mrmolja. Priložnost bi dal tudi Janji Rebolj. Dekleti sta se odločili drugače. Čeprav je Krim prvi ponudil dobre pogoje, z drugo pa do teh dejavnikov sploh nismo prišli, ker nas je zavrnila."

Po trgu in dvorišču

Krim se še ozira po trgu, gleda pa tudi po lastnem dvorišču: "Imamo pa še vedno nekaj tarč, perspektivnih mladih Slovenk. Vsak misli, da jih je tako lahko pripeljati, a ne cedita se več med in mleko. Že lani sem si želel Majo Šon in Leo Krajnc. Kar največ bomo črpali iz Ljubljane, priključili bomo krožno napadalko Anejo Beganović."

Krim si močno želi reprezentantko Tjašo Stanko. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Krim si močno želi reprezentantko Tjašo Stanko. Foto: Urban Urbanc/Sportida Pravzaprav bi bilo nenavadno, če se slovenski podprvak, ki bo spet postal prvak, ne bi zanimal za daleč najbolj navdušujočo mlado slovensko rokometašico.

To je jasno Tjaša Stanko, ki jo je Krim že večkrat poskušal omrežiti, a se je odločila za Zagorje in tam tudi ostala.

"Tjaša je naša velika želja. Upam, da se nam bo izpolnila. Ona je naša največja slovenska tarča. Kot trener Krima in selektor bi v klubu rad čim več reprezentantk. A to ni vedno mogoče," pravi Bregar, ki je pred kratkim podaljšal pogodbo do leta 2020.

Lažje pripeljati tujke?

Glede na povedano in na sploh je jasno, da Krim za slovenske rokometašice ni nikakršen eldorado. In zdi se, da je včasih lažje prepričati tujko kot Slovenko. Res?

Nina Jeriček je ena redkih reprezentantk, ki so se odločile za vrnitev. Po letošnji sezoni bo sklenila kariero. | Foto: Vid Ponikvar Nina Jeriček je ena redkih reprezentantk, ki so se odločile za vrnitev. Po letošnji sezoni bo sklenila kariero. Foto: Vid Ponikvar "Ta tema je zelo občutljiva. Nikogar ne želim omalovaževati in igralk ločevati na Slovenke in tujke. A za zdaj imam zelo velike težave s tem, da v klub pripeljem Slovenke. Mogoče je trenažni proces preobsežen, morda imajo druge osebne cilje, se ne vidijo v rokometu …

Pri dekletih je večji upad igralk kot pri fantih. Pri tujkah je malo drugače: če se odločiš za profesionalizem, iščeš klub, kjer lahko najbolj napreduješ. Krim se finančno spet postavlja na noge, rezultati kažejo, da dobro delamo. Izdelano igralko je težje pripeljati, pri mladih pa smo še zanimivi."

Navadile so se že ...

Klub se je stabiliziral, kar pa še zdaleč ne pomeni, da so plače vselej na računu na dogovorjeni dan. Mar to vpliva na motivacijo igralk?

"Morda se bo zdelo malo smešno, a morda so se tiste igralke, ki so dlje tukaj, že navadile. Dekletom kapo dol. Smo pa vsi na istem. S tem ni bilo nikoli težav. Če pogledate naše tekme, ni bilo nikoli tako, da se nismo bojevali. Resda pa smo proti Györu dvakrat visoko izgubili. To je tudi plod kakovosti kandidata številka ena za evropski naslov in dejstva, da nismo igrali v popolni postavi," pojasnjuje Bregar.

"Želimo si kakovostnih slovenskih igralk, ki nam lahko pomagajo v ligi prvakov. Če ima katera igralka željo priti h Krimu, naj me kar pokliče," se je – predvidevamo – bolj zares kot v šali nasmehnil Bregar. Trenutna realnost pač.

Prihaja mamica

V prihodnjih mesecih si želi v rokometno življenje obuditi Laro Hrnčič, ki zaradi zapletene poškodbe resne tekme ni igrala poldrugo leto. S krožno napadalko Sanjo Gregorc pa imata načelni dogovor, da po koncu porodniškega dopusta priskoči na pomoč. V Krimu tako računajo še na dva ali tri prihode.  
Ne spreglejte