Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Ponedeljek,
6. 3. 2017,
18.52

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88

Natisni članek

liga prvakinj Metz Ana Gros

Ponedeljek, 6. 3. 2017, 18.52

6 let, 6 mesecev

Legionarke

Ana Gros odigrala najbolj noro tekmo kariere

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,88
ana gros

Rokometna reprezentantka Ana Gros je v majici francoskega Metza skopskemu Vardarju, kandidatu za evropski naslov, zabila kar 12 golov.

Poleg Slovenk pri Krimu v rokometni ligi prvakinj nastopajo štiri slovenske legionarke: Neli Irman (Budućnost), Tamara Mavsar, Barbara Lazović (Vardar) in Ana Gros (Metz). Po preteklem koncu tedna je bila najbolj zadovoljna zadnja. Njen klub je namreč Vardar v petem krogu glavnega dela tekmovanja premagal s kar 42:28. Pri tem Francozinje nikakor niso bile favoritnje dvoboja. Vardar, za katerim je osem zmag zapored, pa meri ne le na sklepni turnir, ampak prav na vrh Evrope.

Zgodbo Ane Gros smo že podrobno predstavili:

Dvanajst zadetkov je njen rekord v ligi prvakov. | Foto: Dvanajst zadetkov je njen rekord v ligi prvakov. Rekord v plus in minus

To je bila rekordna zmaga Metza po doseženih golih. Podobno tudi Vardarja, seveda v negativnem smislu. Ana Gros je dosegla največ golov v osmoji osemletni eri igranja v ligi prvakinj, kar 12. Barbara Lazović je za Vardar zadela trikrat, Tamara Mavsar dvakrat.

Grosova na tako visoki ravni tako skrajne tekme še ni igrala.

"To je bilo nekaj povsem nepričakovanega. Nismo si mislili, da bi tekma lahko zavila v to smer. Vardar ni bil na svoji klasični ravni, imel je res slab dan, nam pa je šlo od rok vse," je iz Francije sporočila Grosova, ki je bila velika želja ljubljanskega Krima, a je s Francozinjami pred dnevi podaljšala pogodbo še za eno sezono.

"V Franciji je močna liga, igram dve tekmi na teden. V prihodnji sezoni bomo imeli res močno ekipo, prihajata dva francoski reprezentantki," je okvirne razloge za ostanek v Franciji, kjer igra četrto sezono, pojasnila Velenjčanka.

Ana Gros je iz Krima odšla leta 2010. Vrnila se še ne bo. Za zdaj. | Foto: Vid Ponikvar Ana Gros je iz Krima odšla leta 2010. Vrnila se še ne bo. Za zdaj. Foto: Vid Ponikvar

Tik pred podpisom

Čeprav: "Veliko željo sem imela, da bi se vrnila v Krim. Za to je obstajala velika možnost, precej smo se pogovarjali. Zelo sem si želela delati z Urošem Bregarjem, čigar sistem poznam in vem, da bi napredovala. A pretehtali so omenjeni razlogi. Ni še čas za vrnitev."

Z Metzem bo nastopila v četrtfinalu lige prvakinj, kjer se bodo francoske prvakinje najverjetneje pomerile z Györom, nekdanjo Anino ekipo, njeno silovito moč je v letošnji sezoni dvakrat boleče občutil Krim.

Ne spreglejte