Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Sobota,
11. 3. 2017,
18.40

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Miša Marinček Ribežl liga prvakinj Uroš Bregar Krim Mercator Krim Mercator

Sobota, 11. 3. 2017, 18.40

3 leta

Liga prvakinj, glavni del, 6. krog

Krim "podal" zmago Dankam - slovo od uspešne sezone

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
krim midtyjlland | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Rokometašice Krima Mercatorja so v zadnjem krogu glavnega dela lige prvakinj izgubile proti Midtjyllandu z 21:27 in se tako poslovile od tekmovanja. Iz skupine 2 bodo tako v četrtfinale napredovali Györ, Larvik, CSM Bukarešta in Midtylland.

Krim je z uvrstitev v četrtfinale lige prvakov potreboval mali čudež, zmago za devet oziroma deset golov na danskim podprvakom. To se na Kodeljevem ni zgodilo, visoko kotirajoče Danke so slavile s 27:21. Krim, ki je večino glavnega dela odigral brez najpomembnejše igralke v polju Lize Omoregie, nobene tekme pa v popolni postavi, je med evropsko dvanajsterico ostal brez točk(e). V četrtfinale pa bi ga lahko peljala že ena zmaga.


Krim je pred sezono moral na kvalifikacijski turnir, ki ga je na Kodeljevem dobil. Na šestih tekmah prvega dela pa je kar štirikrat zmagal, v glavnem delu pa se je ustavilo. Krim so po dvakrat porazili Györ, CSM in Midtyjlland.

Aneta Benko je dala šest golov, Nina Jeriček štiri. Miša Marinček je ustavila 15 strelov. Za Midtyjlland je Kristiansenova dala deset golov.

"Že v prvem polčasu smo dobro štartali, škoda za nekaj sodniških odločitev, lahko bi povedli za tri ali štiri gole. A ne bi se izgovarjal na sodnici. V drugem polčasu smo se mučili v napadu. Težave imamo s strelko z razdalje. To je Midtyjlland, prva ekipa danske lige, izkoristil. S sezono sem do zdaj zelo zadovoljen. Uresničili smo vse zadane cilje. Čaka nas še pokal," je dejal Krimov trener Uroš Bregar.

Fotogalerija Matica Klanška:

Fotogalerija
1 / 26

"Vseeno smo si tudi to tekmo zelo želeli dobiti. Našo hrbtenico tvorijo Miša Marinček, Elizabeth Omoregie in Vesna Milanović Litre. Izkazalo se je, da je bila več kot dvomesečna odsotnost Omoregiejeve predolga. Zadnjo tekmo je na navdih odigrala zelo dobro, a izpad treninga je prevelik. Vseeno smo se borili po najboljših močeh. V drugem delu lige prvakinj smo bili zdesetkani, imeli smo težave na treningu in niti ene tekme nismo odigrali popolni," je dodal Ljubljančan, ki bo na Krimovi klopi sedel še tri sezone.

Še ena tekma za njeno petico

Miša Marinček je bila spet daleč najboljša krimovka. Ob novi imenitni izvedbi v vratih je že do polčasa ustavila kar 11 strelov, od tega so bili trije sproženi iz protinapadov. Te so Dankam omogočile večkrat tudi dobesedno v roke podane žoge Krimovih igralk, ki so kljub temu večkrat imele priložnost svojo prednost povišati na tri gole. Preveč zapravljenih zicerjev, sedemmetrovka in odlična nemška vratarka Sabine Englert so poskrbeli, da se to ni zgodilo.

Danske podprvakinje so zasluženo napredovale v četrtfinale. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Danske podprvakinje so zasluženo napredovale v četrtfinale. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Konec po 10 minutah

Tekma je bila za krim "končana" v desetih minutah po odmoru. Ljubljančanke so velik del zbranosti očitno pozabile v garderobi, saj so žoge v roke Dank romale kar serijsko: pet v sedmih minutah, skupaj v drugem polčasu kar 12. Midtyjlland ni več zapravljal protinapadov, na postavljeno obrambo pa smelo iskal krožno napadalko.

Občasni ljubljanski prebliski niso bili dovolj za kaj več kot prav tako občasno znižanje na tri gole zaostanka. Bojevitosti krimovkam ni manjkalo, raztresenosti pa na njihovo in navijaško žalost prav tako ne.

Iz skupine 2 sta brez četrtfinala ostala Krim, ki je izpolnil cilj že s prebojem v glavni del tekmovanja, in Esbjerg. V skupini 1 pa so si četrtfinale že zagotovili Ferencvaros, Budućnost (Neli Irman), Vardar (Barbara Lazović, Tamara Mavsar) in Metz (Ana Gros), brez pa sta ostala Thüringer in Astrahanočka.

 

Liga prvakinj, glavni del, 6. krog:

Sobota, 11. marec:
Krim Mercator : Midtjylland 21:27 (9:10)
Benko 6, Jeriček 4, Marinček (15 obramb); Kristiansen 9, Friis in Burgaard 4, Englert (12 obramb)
Ne spreglejte