Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 3. 2017,
12.24

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Krim Mercator Krim Mercator Uroš Bregar

Petek, 10. 3. 2017, 12.24

6 let, 6 mesecev

Novinka pri Krimu

Jelena Despotović dve sezoni v Krimu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
krim | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Krim Mercator je za naslednji dve sezoni v svoje vrste pripeljal mlado Črnogorko Jeleno Despotović (183 cm, letnik 1994), so sporočili iz kluba.

Leva zunanja igralka Jelena Despotović, ki bo konec aprila dopolnila 23 let, je prve rokometne korake naredila pri podgoriški Budućnosti. Zaradi velike konkurence na svojem igralnem mestu se je pred letom in pol odločila za odhod na Madžarsko. Tam je okrepila zasedbo iz Debrecena, ki jo vodi nekdanji trener krimovk Tone Tiselj. V tej sezoni je na 16 tekmah zabila 18 golov, njena ekipa pa trenutno zaseda šesto mesto.
 
Despotovićeva je tudi črnogorska reprezentantka. S člansko izbrano vrsto je na prvem velikem tekmovanju zaigrala leta 2012 na Euru v Srbiji, kjer je Črna gora po podaljšku s 34:31 odpravila Norveško in se veselila zlate medalje. V dresu z državnim grbom je zaigrala tudi na naslednjih dveh evropskih ter svetovnih prvenstvih.

Decembra so Črnogorke na Švedskem nastope končale v prvem delu, kjer so na treh tekmah, podobno kot Slovenija, zbrale zmago in dva poraza. Despotovićeva je dosegla tri zadetke, skupno pa jih je na 47 reprezentančnih tekmah zbrala 34. Bila je tudi članica mladinske reprezentance, ki je leta 2009 na svetovnem prvenstvu v Seulu osvojila bron.

Prihod Despotovićeve najverjetneje pomeni odhod Mirjete Bajramovske. | Foto: Vid Ponikvar Prihod Despotovićeve najverjetneje pomeni odhod Mirjete Bajramovske. Foto: Vid Ponikvar

Druga novinka

Pretekli mesec se je klub dogovoril za sodelovanje z ukrajinsko krožno napadalko Olgo Perederij. Že prej so sodelovanje s klubom podaljšali trener Uroš Bregar ter Elizabeth Omoregie in Alja Koren.
 
"Jeleno spremljam zadnjih pet let, moja tiha želja je vseskozi bila, da bi lahko nekoč sodeloval tudi z njo. Gre za rokometašico, ki je zelo dobra pri obrambnih nalogah, obenem pa zna sprožiti tudi strel z razdalje. Še vedno ima veliko prostora za napredek. Zelo sem vesel, da je za naslednji klub na svoji športni poti izbrala Krim Mercator ter pokazala zaupanje v naše delo. Veselim se že prihodnje sezone, v katero bomo znova zakorakali z mlado, a konkurenčno ekipo," je ob podpisu dejal Bregar.

Ne spreglejte