Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
21.24

Osveženo pred

1 ura, 56 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
rokomet evropska liga Limoges RK Gorenje Velenje RK Trimo Trebnje

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 21.24

1 ura, 56 minut

Evropska rokometna liga, kvalifikacije

Trimo v Francijo z lepo prednostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Trimo Trebnje - Limoges | Trimo v Francijo odhaja s plus štiri. | Foto www.alesfevzer.com

Trimo v Francijo odhaja s plus štiri.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski podprvak Trimo Trebnje je v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu rokometne evropske lige na prvi tekmi doma premagal francoski Limoges z 32:28 (16:10). Posledično bo s pozitivno popotnico začel povratno tekmo v Limogesu, ki bo na sporedu prihodnjo soboto.

Trimo Trebnje : Limoges 32:28 (16:10)

Dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 700, sodnika: Nicolae Start in Stefan (Romunija).

Trimo Trebnje: Lesjak, Herceg, Smolič, Višček 7, Didović 3, Jurečič 4 (1), Latković, Pipp 2, Soršak 2, Kotar 2, Guček, Grmšek 1, Grbić 4, Cingesar 3 (1), Nešić, Krešić 4.
Limoges: Slavić, Ivah, Yusuf 1, Guillaume 1, Kervadec 4, Ogando 4, Kušan 3, Tokić, Turčenko 5, Azkue Saizar, Nieto 1, Thuillier, Hrstić 2, Yehia 5 (3), Varela Monteiro 2, Petit.

Sedemmetrovke: Trimo Trebnje 3 (2), Limoges 4 (3).
Izključitve: Trimo Trebnje 4, Limoges 10 minut.
Rdeči karton: /.

Trebanjci so dvoboj dobro začeli in povedli s 3:1, a se je peta ekipa zadnjega francoskega prvenstva vrnila in izenačila na 4:4. Dvoboj je potekal v valovih, a domači so večino prvih 30 minut narekovali ritem. Trimo je sredi prvega polčasa prvič povedel za tri gole (8:5), pet minut pred koncem prvega dela pa je bilo na semaforju že 14:8. Prednost šestih golov so varovanci Radoslava Stojanovika odnesli tudi na veliki odmor (16:10).

Tudi v drugem delu so sprva nadzorovali položaj na parketu dvorane OŠ Trebnje. Vodili so z 22:16, nato pa so gosti stopili na plin in se z delnim izidom 4:0 povsem približali. Domači so se po minuti odmora zbrali in prednost znova oplemenitili do 25:20, nato pa vseskozi vztrajali s prednostjo treh oziroma štirih golov. Aktualni podprvaki lige NLB so tudi po 60 minutah ohranili štiri gole prednosti in si bodo prihodnjo soboto skušali priigrati drugi nastop v skupinskem delu po kakovosti drugega evropskega tekmovanja. Prvič so tam nastopili v sezoni 2020/21, v zadnjih sezonah pa vselej obstali v kvalifikacijah.

Najboljši strelec srečanja je bil domačin Lovro Višček s sedmimi goli, pri gostih pa sta jih pet dosegla Ihor Turčenko in Seif Mohamed Yehia.

Varovanci Radoslava Stojanovika so si priigrali lepo popotnico pred potjo v Francijo. | Foto: www.alesfevzer.com Varovanci Radoslava Stojanovika so si priigrali lepo popotnico pred potjo v Francijo. Foto: www.alesfevzer.com

Skupni zmagovalec dvoboja med Trebanjci in francoskim moštvom, pri katerem je do konca prejšnje sezone igral kapetan slovenske reprezentance Jure Dolenec, bo igral v skupini C, v kateri bi bili njihovi tekmeci švicarski Kadetten Schaffhausen, portugalska Benfica in slovaški Tatran Prešov. 

V skupinski del, ki se bo začel oktobra, so bili neposredno uvrščeni rokometaši Gorenja Velenja. Državni prvaki bodo v skupini igrali z danskim GOG Gudmejem in dvema ekipama iz kvalifikacij.

Ana Gros, Pariz 2024
Sportal Ana Gros v komisiji športnikov pri mednarodni zvezi IHF
Krim Mercator
Sportal "Strah pred poškodbami in mentalnim padcem po vrnitvi z olimpijskih iger pa je zdaj za nami"
Ne spreglejte