Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
25. 8. 2015,
15.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

rokomet Boštjan Ficko Beno Lapajne Ognjen Backovič

Torek, 25. 8. 2015, 15.00

8 let

Trener Slovana: Pred tremi meseci nisem bil optimist, zdaj sem zmeren

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pred prenovljenim rokometnim Slovanom je sezona, v kateri si obeta igralsko in organizacijsko rast.

"Vmesni čas naše pripravljenosti se je zelo hitro spremenil, žal v negativno smer, saj se je poleg Matevža Corela na zadnjem turnirju poškodovalo še pet igralcev. Vsi mlajši ne morejo igrati na ravni prve lige. Na Šilčevem memorialu zato nismo bili rezultatsko uspešni, so pa dobili kakšno minuto igralci, ki je sicer ne bi," je aktualno stanje pri rokometnem prvoligašu s Kodeljevega opisal Slovanov trener Boštjan Ficko.

Konkretno: Slovan trenutno bolj ali manj deluje brez šesterice, ki ali ni povsem pripravljena ali pa je poškodovana. To so omenjeni Corel, Luka Kikanovič, Slavko Erak, Žan Matajič, Tim Topolovec in Peter Krivic. Do konca tega tedna je Ficko namenil počitnice srebrnim kadetom Darku Stojniču, Nejcu Planincu in Janu Prevolniku.

To sta okoliščini, ki sta nekoliko zavrli vzpon Slovanove pripravljenosti. "Zato je po eni strani dobro, da igramo prvo tekmo s Celjem, ki je izrazit favorit, zato bomo lahko nekoliko podaljšali pripravljalno obdobje," ugotavlja Ficko, ki pričakuje zelo zanimivo prvenstvo in izjemno izenačenost ekip od četrtega mesta naprej.

Razočaran je nad …

Nekdanji reprezentant je pred meseci dobil okrepitvi – nekdanja reprezentanta sta se v predrugačeni vlogi vrnila v slovenski rokomet. Gre seveda za Ognjena Backoviča in Bena Lapajneta, s prispevkom katerih je Ficko izjemno zadovoljen.

"Z novimi igralci smo dobili novo kakovost. Izpostavil bi Tineta Marušiča, ki nam lahko pomaga na več položajih. Mislim, da ima na levem krilu potencial reprezentanta. Zadovoljen sem z vratarsko sekcijo, pri kateri se pozna Lapajnetovo delo. Tudi preostali prišleki imajo določeno kakovost, a so vsi igrali v 1.B-ligi ali v drugi ligi, zato bi pri njih še ostal pri poimenovanju potenciali. Naši mlajši igralci pa so me do določene mere razočarali. Mislil sem, da bodo trdneje zgrabili priložnost po odhodu nekaterih nosilcev. Na vsaki tekmi bomo potrebovali točke, ne bo prostora za otroške bolezni," se zaveda Ficko, ki si tako kot preostala člana strokovnega dvojca osebni dohodek zagotavlja s službo in ne z rokometom.

"Pozitivni signali so se vrnili"

Trojica nekdanjih reprezentantov pa ima še dodatne naloge, in sicer dvigniti raven organiziranosti kluba. "Pozitivni signali so se vrnili. Pred tremi, štirimi meseci nisem bil optimist, zdaj pa sem zmeren. V vseh selekcijah in ravneh smo med drugim začeli sodelovati z okoliškimi in drugimi klubi. Mislim, da bomo klub spravili na raven, kakršna se spodobi za znamko Slovana. Stvari pa ne bomo mogli prehitevati in preskakovati, kot se je to morda počelo v preteklosti," pravi Slovanov trener, ki se zaveda, da je pred njim(i) še dolga pot. Do popolne povrnitve zaupanja morda še najdaljša.

Ne spreglejte