Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Torek,
15. 10. 2013,
16.38

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vladan Matić Srbija rokomet

Torek, 15. 10. 2013, 16.38

6 let, 7 mesecev

Trener Celja Matić želi na klop Srbije posaditi tudi Perića

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Želje so postale povsem uradne. Srbska rokometna zveza je stopila v stik s celjskim klubom z željo, da bi Vladan Matić postal selektor tamkajšnje reprezentance. Matke si ob sebi želi Dejana Perića.

Ljubomir Vranješ je dokončno odpadel s seznama kandidatov za klop rokometne reprezentance Srbije. Od tam pa so že uradno stopili v stik z Vladanom Matićem in Celjem Pivovarno Laško kot njegovim delodajalcem. Strokovnjak iz Šabca ima s Celjani pogodbo do leta 2015. Že to, da je postal selektorski kandidat, je zanj čast, kot je poudaril večkrat, sebe pa povsem vidi v dvojni vlogi. Vprašanje pa je, ali takšno vizijo deli tudi klub, ki bo v prihodnjih dneh predvidoma dobil na vpogled program reprezentančnih aktivnosti Srbije in se tako seznanil s količino njegove odsotnosti. "Da, Srbija me želi na klopi, pogovorili smo se, sam pa sem jih usmeril na klub. Vodstvu srbske zveze sem jasno povedal, da si želim Dejana Perića kot pomočnika in trenerja vratarjev," je o zdaj uradnem zanimanju svoje domovine povedal Matić, ki je prepričan, da lahko uspešno združi obe vlogi.

Njegova selektorska funkcija pa verjetno celjskemu klubu prinaša mešane občutke. Po eni strani bi skoraj gotovo lahko prihranili kakšen evro, ker vodje strokovnega štaba ne bo vseskozi ob ekipi. Po drugi plati pa bi ravno na tem področju nova funkcija lahko nastavila past. Celjska ekipa še zdaleč ni sestavljena iz dodelanih igralcev, ampak pretežno rokometašev v razvoju. Vprašanje je, kakšne posledice bi na njih pustila daljša odsotnost glavnega trenerja, kljub prizadevnim pomočnikom. Še posebej ob možnosti, da bi na srbsko klop sedel tudi Dejan Perić. Do konca tedna najbrž ne moremo pričakovati konkretnih odgovorov. Med drugim tudi zato, ker v četrtek Celjani igrajo tekmo lige prvakov na gostovanju pri Zaporožju. Prihodnji teden pa bi že lahko pojasnil marsikaj.

Ne spreglejte