Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
14.48

Osveženo pred

1 ura, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

rokomet evropska liga RK Trimo Trebnje

Torek, 16. 7. 2024, 14.48

1 ura, 27 minut

Rokomet, evropska klubska tekmovanja, žreb

Trebanjci za evropsko ligo z Limogesom, nasprotnike dobili tudi ostali

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Trimo Trebnje | Trebanjci bodo napredovanje lovili proti Limogesu. | Foto www.alesfevzer.com

Trebanjci bodo napredovanje lovili proti Limogesu.

Foto: www.alesfevzer.com

Rokometaši Trima Trebnjega bodo v kvalifikacijah za uvrstitev v evropsko ligo igrali s francoskim Limogesom, je določil žreb na Dunaju.

Kot so sporočili iz trebanjskega kluba, so na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) danes opravili žreb parov za kvalifikacijski krog. Žreb je določil, da se bodo rokometaši iz Trebnjega za preboj v skupinski del pomerili s francosko zasedbo Limoges. Ta je v prejšnji sezoni osvojila peto mesto v francoskem prvenstvu. Za ekipo, ki jo vodi nekdanji španski reprezentant Alberto Entrerrios, sta takrat igrala tudi Slovenca Dragan Gajić in Jure Dolenec.

"Žreb nam je namenil izjemno kakovostnega nasprotnika. Limoges se že vrsto let nahaja med francosko klubsko elito. Osredotočenost nanj se pričenja že danes, zato verjamem, da se bomo nanj dobro pripravili," je za spletno stran kluba dejal direktor Miha Sever.

V prejšnji sezoni so Trebanjci evropske nastope hitro končali, v kvalifikacijskem krogu je bila previsoka ovira portugalska Braga. Največji uspeh v drugem najkakovostnejšem evropskem tekmovanju so Trebanjci dosegli v sezoni 2020/21, ko so zaigrali v skupinskem delu. Prva tekma med Trimom in Limogesom bo 31. avgusta ali prvega septembra v Trebnjem, povratna teden dni pozneje v Franciji.

Gorenje že v skupinskem delu, tekmece dobili tudi klubi v evropskem pokalu

Tekmece je danes na Dunaju sicer dobilo šest od osmih slovenskih klubov v evropskih tekmovanjih. Ob Trimu je v skupinski del že uvrščen slovenski prvak, moštvo Gorenja Velenja.

Gorenje je uvrščeno neposredno v skupinski del. | Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com Gorenje je uvrščeno neposredno v skupinski del. Foto: Jan Gregorc/www.alesfevzer.com

V evropskem pokalu, kjer ekipe tekmujejo za neposredno napredovanje, se bodo v novi sezoni predstavili trije slovenski moški klubi. V prvem krogu se bo tekmovanju pridružil Jeruzalem Ormož, ki se bo pomeril z litovsko zasedbo Granitas-Karys. Prva tekma bo na sporedu 14. ali 15. septembra v Prlekiji, povratna pa teden dni za tem v Litvi. Zmagovalca v drugem krogu tekmovanja čakata dvoboja z Borcem iz Bosne in Hercegovine.

V drugem krogu se bosta v boje podali tudi zasedbi Krke in Celja Pivovarne Laško. Prvo tam čaka srbska Metaloplastika, slednjo pa bosanska Gračanica. Prve tekme drugega kroga evropskega pokala - vse slovenske ekipe jih bodo odigrale v gosteh - so predvidene za 19. ali 20. oktober, povratne pa teden dni za tem.

Tudi v ženski konkurenci bosta v evropskem pokalu dve slovenski zasedbi, Mlinotest Ajdovščina in Litija. Oba čakajo češke tekmice in uvodna tekma v gosteh. Ajdovke se bodo pomerile s Slavio iz Prage, Litijanke pa z zasedbo Hazena Kynzvart, ki domuje na skrajnem severozahodu Češke. Prva obračuna sta predvidena za 5. ali 6. oktober, povratna pa 12. ali 13. istega meseca.

Krim nasprotnice v ligi prvakinj dobil že pred časom

V najvišjem rangu tekmovanj v ligi prvakinj bodo v novi sezoni nastopale rokometašice Krima Mercatorja. Ljubljančankam je že pred časom žreb dodelil skupino A, kjer bodo zaigrali še Ferencvaros, Metz, CSM Bukarešta, Storhamar, Nykoebing, Podravka Vegeta in Gloria 2018 BN. Najelitnejše tekmovanje bosta sicer sestavljali dve skupini z osmimi ekipami, najboljša šesterica se bo uvrstila v končnico. Prvi krog bo na sporedu 7. ali 8. septembra.

rokometna žoga
Sportal Mladi Slovenci po visokem porazu z Danci ostali brez četrtfinala
Krim Mercator
Sportal V evropskih klubskih tekmovanjih osem slovenskih rokometnih klubov
Ne spreglejte