Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
11. 10. 2015,
18.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Črna gora

Nedelja, 11. 10. 2015, 18.14

8 let

Trdoživost Slovenk trajala pet minut premalo

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V drugem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo, to bo decembra na Švedskem, so slovenske rokometašice izgubile proti Črnogorkam z 20:22 (11:11).

Slovenske rokometašice so drugi dvoboj v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo začele brez poškodovanih Line Krhlikar in Alje Koren, na drugi strani pa so Črnogorke prišle brez štirih prvokategornic.

Na začetku tekme se Slovenke niso ustrašile favoriziranih Črnogork, evropskih prvakinj iz leta 2012, in z učinkovito igro v napadu prevzele pobudo. Mrežo je načela Neli Irman, Slovenke pa so v peti minuti prišle do svoje najvišje prednosti prvega polčasa treh zadetkov (4:1).

Za dober začetek varovank Uroša Bregarja, zanj je bil to domači debi na selektorskem mestu, je bila "kriva" predvsem dobra obramba, ton ji je dajala Krimovka vratarka Miša Marinček, ta je v prvem polčasu zaustavila kar 10 žog.

Črnogorsko prebujanje, a zadnjo so imele Slovenke

Slovenski napad je po desetih minutah začel pešati, vendar se tudi ob nekaterih sumljivih odločitvah romunsko-nizozemske sodniške trojke ni sprevrgel v prosti pad. Črnogorke so na krilih za razpoložene Katarine Bulatović, selektor Dragan Adžić jo je večino časa uporabil le v napadu, počasi prevzele prednost in v 19. minuti prišle do prvega izenačenja, nato pa prvič na tekmi pobegnile.

Minuta odmora Bregarja je znova umirila slovenski napad, trener je dobro izkoristil še drugo izključitev na črnogorski strani, ob tem so naredile še napako in Slovenke so po dveh uspešnih zaključkih napadov polčas končale poravnane s Črnogorkami pri 11.

Slovenska vztrajnost

Varovanke Bregarja so v drugem polčasu nadaljevale preudarno igro. V napadu so potrpežljivo čakale priložnost, v obrambi pa so se lahko še naprej zanašale na odlično Marinčkovo, ki je imela ob 40 minutah igre kar 15 obramb. Slovenska trdoživost je bila na novi preizkušnji po izključitvi Sanje Gregorc. Črnogorke so izkoristile številno premoč in ušle na dva zadetka prednosti, za slovensko vrnitev pa je bila zaslužna Barbara Lazović, Slovenke so pri 17:16 prišle do drugega vodstva v drugem polčasu.

Odločitev padla v zadnjih petih minutah

V preseku naslednjih desetih minut sta obe reprezentanci uspešno sklenili napade. Slovenke so prišle do zadetka prednosti, vendar so jih Črnogorke vedno hitro ulovile. Slovenke so imele varuha v odlični Marinčkovi.

Odločitev o zmagovalkah je padla v zadnjih petih minutah. Takrat je morala prvič pri Slovenkah, zaradi kazni, sesti do takrat prvo napadalno ime, Lazovićeva, Črnogorke pa so prvič po polčasu znova pobegnile na tri zadetke prednosti (22:19).

Slovenke tudi po tem zaostanku še niso bile brez možnosti. Po novi, že 19. Obrambi so imele v zadnji minuti celo priložnost, da pridejo le na gol zaostanka, vendar Tamara Mavsar pred gostujočo vratarko sama ni bila uspešna in Črnogorke so se veselile zmage z 22:20.

Ne spreglejte