Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Nedelja,
5. 6. 2016,
11.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

Tone Tiselj rokomet Debrecen DVSC Kezilabda legionarji

Nedelja, 5. 6. 2016, 11.29

6 let, 6 mesecev

NEKDANJI SLOVENSKI SELEKTOR UŽIVA NA MADŽARSKEM

Tone Tiselj: Takšnih navijačev v 30-letni karieri še nisem videl

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
tone tiselj debrecen

Rokometni trener Tone Tiselj, nekdanji evropski prvak s Krimom in podprvak z moško rokometno reprezentanco, je našel svoj mir na Madžarskem.

"Po dolgem obdobju sem tudi osebno in rokometno bolj zadovoljen. Zadnja leta na Krimu in v Baia Mareju so bila izredno stresna. Kluba organizacijsko in finančno nista mogla spremljati želja, ki sta jih imela. Trpeli smo trenerji in igralke. Tukaj imam svoj mir in najboljše navijače, kar sem jih videl v 30-letni trenerski zgodovini," pravi Tone Tiselj, ki je svoj omenjeni mir poiskal v Debrecenu na Madžarskem.

Navijači Debrecena na tekmi in treningu:


Tja je prišel decembra skupaj s pomočnikom in trenerjem vratarjev Grego Karpanom, klubu predčasno zagotovil četrto mesto in Evropo ter podaljšal pogodbo.

Debrecen ima zanimive in predvsem glasne navijače. | Foto: Debrecen ima zanimive in predvsem glasne navijače. "Ljudje delajo preudarno, s sredstvi, ki jih imajo. V prihodnji sezoni bomo videli, kaj je ta ekipa sposobna doseči, ter se nato odločili za okrepitve in približanje najboljšim trem, štirim madžarskim ekipam," razlaga osvajalec dveh evropskih naslovov s Krimom in evropski podprvak z moško reprezentanco.

Vztrajnost in slovenska stvarnost

Krim, klub, s katerim je pred tremi, štirimi leti spet iskal evropski vrh, nato pa je ta najnižjo točko doživel v njegovem obdobju, je v letošnji sezoni izgubil slovenski primat: "Na eni strani lahko rečemo, da je vztrajnost poplačana. In Zagorje je vztrajalo. A kolikor sem seznanjen, so imeli poleg Krima finančne težave tudi v Zagorju, krčil se je proračun … A Krim je imel še vedno boljšo ekipo. Zakaj je izgubil naslov, pa ne vem."

"Zagorje je vztrajalo, kar se mu je obrestovalo." | Foto: Urban Urbanc/Sportida "Zagorje je vztrajalo, kar se mu je obrestovalo." Foto: Urban Urbanc/Sportida

Tiselj upa, da se bodo našle pametne rešitve glede igranja v Evropi. Krim je že zaprosil za posebno povabilo za ligo prvakinj, iz Zagorja pa odločitve še niso sporočili. Gmotno stanje slovenskega rokometa in športa nasploh pa hitro pada že leta.

Zanesenjaki in dobri trenerji

"V slovenskem športu je bilo v preteklosti glede na okoliščine dovolj financ. Zdaj se to zmanjšuje. Ne moremo biti več konkurenčni deželam, ki vlagajo veliko več. Slovenski šport večinoma sloni na zanesenjakih in kakovostnem strokovnem kadru. To slovenski šport drži med najboljšimi. Če govorimo o razmerah, smo v primerjavi s preostalimi v zaostanku," meni Tiselj, ki govori iz danskih, črnogorskih, romunskih in madžarskih izkušenj.

Ne spreglejte