Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
20.56

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Tjaša Smonkar Maja Vojnovič Nina Zulić

Četrtek, 2. 7. 2020, 20.56

3 leta, 9 mesecev

To so najboljše rokometašice prve slovenske lige

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Nina Zulić | Nina Zulić je bila izbrana za najboljšo igralko okrnjene sezone slovenskega državnega prvenstva. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Nina Zulić je bila izbrana za najboljšo igralko okrnjene sezone slovenskega državnega prvenstva.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Trenerji klubov 1. ženske rokometne lige so pred dokončnim odhodom na odmor izbrali najboljše posameznice za sezono 2019/20. Za najboljšo igralko je bila izbrana Nina Zulić, za najboljšo vratarko pa njena soigralka Maja Vojnović iz Krima Mercatorja. Najboljša strelka pretekle sezone je bila Tjaša Smonkar, so sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

Za prvakinje so bile v sezoni, ki jo je prekinila koronakriza, razglašene Krimovke. Te na 17 tekmah niso oddale niti točke. Njihova ključna posameznica je bila organizatorka igre Nina Zulić, ki je izpustila le eno tekmo, na preostalih pa tekmicam ob nekaj več kot 70-odstotni uspešnosti zabila 57 golov, s čimer je bila najboljša posameznica svoje ekipe. Svoj glas je 24-letni slovenski reprezentantki namenilo šest izmed devetih klubov, ki so oddali glasovnice, sporočajo z RZS.

Maja Vojnovič je najboljša vratarka 1. lige. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Maja Vojnovič je najboljša vratarka 1. lige. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Precej bolj je bil izenačen boj za lento med vratarkami, kjer je s trami glasovi na koncu zmagala Maja Vojnovič, prav tako članica Krima Mercatorja. 22-letna slovenska reprezentantka je prehitela Andreo Perić iz celjskega kluba Z'dežele in Aleksandro Petrukhino iz ajdovskega Mlinotesta, ki sta zbrali po glas manj. Dolenjka med vratnicama ljubljanske zasedbe je, tako kot Zulićeva, odigrala 16 izmed 17 tekem.

Ob prekinitvi tekmovanja je bilo izjemno tesno tudi na lestvici najboljših strelk. Na prvo mesto se je zavihtela Tjaša Smonkar iz Velenja. Na 17 tekmah je dosegla 106 zadetkov, pri čemer je uspešnost njenih strelov skorajda dosegla 85 odstotkov (106/125). Gol manj je dosegla Minea Kolenko iz Ptuja, s 103 goli pa ji je sledila slovenska reprezentantka iz vrst Zelenih dolin Žalca, Anika Strnad.

Preberite še:

Celje PL - Barcelona
Sportal V Zlatorogu bo vroče: Celjani dobili nasprotnike v ligi prvakov
Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Dres krimovk bosta nosili tudi Anna Dobrić in Branka Konatar
rokomet splošna
Sportal Državno prvenstvo v rokometu se bo pričelo 5. septembra
Ne spreglejte