Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 7. 2020,
18.27

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

Natisni članek

žreb rokomet Rokometna liga prvakov liga prvakov liga prvakinj Krim Mercator Krim Mercator Celje Pivovarna Laško

Sreda, 1. 7. 2020, 18.27

3 leta, 9 mesecev

Žreb lige prvakov in prvakinj

V Zlatorogu bo vroče: Celjani dobili nasprotnike v ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,47

2

Celje PL - Barcelona | Celjani bodo nastopili v skupini B. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Celjani bodo nastopili v skupini B.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Na Dunaju so danes opravili žreb skupin v obeh prenovljenih elitnih evropskih klubskih rokometnih tekmovanjih v sezoni 2020/21. Slovenske barve bodo v ligi prvakov v skupini B zastopali rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki jih čaka izjemno zahtevno delo, v ligi prvakinj pa bodo igralke Krima Mercatorja nastopale v skupini A.

V skupinskem delu tekmovanja bo v vsaki skupini nastopilo po osem ekip. Celjane čaka izjemno težka naloga, saj se bodo v skupini B pomerili proti Barceloni, Veszpremu, Kielu, Aalborgu, Nantesu, Motor Zaporožju in Zagrebu. Najboljši dve ekipi po prvem delu tekmovanja se bosta uvrstili neposredno v četrtfinale, ekipe od tretjega do šestega mesta pa si bodo prek dodatnih tekem poskušale izboriti mesto med osem najboljših ekip. Zadnjeuvrščeni ekipi bosta izpadli iz elitnega tekmovanja.

Celjska zasedba je sicer današnji žreb pričakala v četrtem bobnu, v njem so bili tudi Zagreb, Elverum in Flensburg-Handewitt. V prvem bobnu so bili PSG, Vardar Skopje, Veszprem in Barcelona, v drugem Kiel, Vive Kielce, Aalborg in Porto, v tretjem pa Meškov Brest, Motor Zaporožje, Nantes in Pick Szeged. Iz vsakega bobna sta bili po dve ekipi izžrebani za skupino A oziroma dve za skupino B 28. izvedbe lige prvakov.

Skupina A

Skupina B

Vardar Skopje Barcelona
PSG Veszprem
Viva Kielce Kiel
Porto Aalborg
Pick Szeged  Nantes
Meškov Brest Motor Zaporožje
Elverum Celje Pivovarna Laško
Flensburg-Handewitt Zagreb

Ocvirk: Favoriti so jasni

Kot je po žrebu dejal trener Celjanov Tomaž Ocvirk, so vedeli, da jih v vsakem primeru čakajo zahtevni tekmeci. "Naša filozofija je znana. Prisegamo na delo, trening in garanje, ki edino prinaša rezultate, kar smo videli že lani. Seveda si želimo uvrstitve v izločilne boje, za katere smo bili letos zaradi korone prikrajšani, a se zavedamo, da nas čaka še težje delo kot lani. Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje. Smo leto bolj izkušeni, ogrodje ekipe je ostalo enako in to moramo izkoristiti ter nadgraditi. Vsi fantje imajo kakovost, potencial in predvsem željo po dokazovanju. O kakovostih nasprotnikov je v tem trenutku brezpredmetno razpravljati, veliko je še nejasnosti, ki nam jih je prinesla korona, po drugi strani vse ekipe tudi še niso povsem formirane," je po žrebu dejal Ocvirk.

"Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje," je po žrebu dejal Tomaž Ocvirk. | Foto: Jurij Vodušek/Sportida "Sposobni smo premagati tudi kakšnega velikana, pri tem pa seveda ne smemo delati napak na tekmah s tekmeci, s katerimi se bomo borili za napredovanje," je po žrebu dejal Tomaž Ocvirk. Foto: Jurij Vodušek/Sportida

"Favoriti so kljub temu jasni, nas pa čaka do začetka tekmovanja dobra analiza vseh, predvsem pa lastna priprava na vse izzive. Vse tekmece poznamo, s tremi smo igrali že lani, tu pa so ekipe, s katerimi smo se srečali že večkrat. Favoriti skupine so nedvomno Barcelona, Veszprem in Kiel, močan je Nantes, prav tako Aalborg. Zaporožje je trenutno največja neznanka glede kadra, Zagreb pa bo po naših zmagah v prejšnji sezoni zagotovo še dodatno motiviran. Ne bo lahkih tekem, a nikomur tudi ne bo lahko proti nam. Rad bi dejal, da so vse to ekipe, ki bodo z našo pomočjo napolnile Zlatorog, a saj vemo, kakšne so razmere. Vendar ta bo enaka za vse in pripravljeni moramo biti na vse scenarije. Skratka zanimiv žreb, spoštovanja vredni tekmeci, a takšni smo tudi sami, zato sem prepričan, da nas čaka zelo zanimiva sezona," je še povedal Ocvirk.

Liga prvakov se bo začela 13. septembra. Do 4. marca prihodnje leto bodo na sporedu tekme skupinskega dela, ki bodo po novem med tednom (sreda in četrtek ob 18.45 ali 20.45), kar bo za večino klubov velik izziv. Tekme za preboj v četrtfinale bodo med 31. marcem in 8. aprilom. Prve četrtfinalne tekme so na sporedu 12. in 13., povratne pa 19. in 20. maja. Zaključni turnir četverice bo 12. in 13. junija v Kölnu. 

Nasprotnice dobile tudi Krimovke

Edini slovenski predstavnik v ženski konkurenci Krim Mercator je žreb pričakal v četrtem bobnu skupaj s Podravko, Odensejem in Bietigheimom. V prvem bobnu so bili Györ, Rostov-Don, Metz in Valcea, v drugem Budućnost, Esbjerg, Kristiansand in Borussia Dortmund, v tretjem pa CSKA Moskva, Ferencvaros, Brest in Bukarešta.

Slovenske prvakinje bodo nastopale v skupini A skupaj z Metzem, Rostov-Donom, Kristiansandom, Esbjergom, Ferencvarošem, Bukarešto in Bietigheimom. "Na prvo oko je morda nekoliko lažja skupina B, saj v njej igrata Borrusia in CSKA - obe novinki v ligi prvakinj, a vsako sezono je zasedba ekip močnejša in tekme vse težje. Naloga na nobenem evropskem dvoboju ni lahka, a dobro smo sestavili ekipo in verjamem, da se bomo z dobrim delom lahko kosali z vsakim nasprotnikom," je po žrebu dejal trener Krima Uroš Bregar.

Krimovke bodo nastopile v skupini A. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krimovke bodo nastopile v skupini A. Foto: Grega Valančič/Sportida

Tekme skupinskega dela v ženski konkurenci bodo med 13. septembrom in 14. februarjem prihodnje leto. Prve tekme za razvrstitev v četrtfinale bodo 6. in 7., povratne pa 13. in 14. marca. Prve četrtfinalne tekme bodo 3. in 4., povratne pa 10. in 11. aprila. Zaključni turnir bo 29. in 30. maja v Budimpešti.

Skupina A Skupina B
Metz Valcea
Rostov-Don Györ
Kristiansand Budućnost
Esbjerg Borussia Dortmund
Ferencvaros CSKA Moskva
Bukarešta Brest
Bietigheim Odense
Krim Mercator Podravka

Preberite še:

Klemen Ferlin
Sportal Veliko priznanje za Celjana in Krkaša
rokomet splošna
Sportal Državno prvenstvo v rokometu se bo pričelo 5. septembra
Krim Mercator - Brest - liga prvakinj
Sportal Dres krimovk bosta nosili tudi Anna Dobrić in Branka Konatar
 
Ne spreglejte