Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 10. 2018,
19.13

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca Veselin Vujović Estonija kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Sobota, 27. 10. 2018, 19.13

5 let, 5 mesecev

Rokomet, kvalifikacije za evropsko prvenstvo

Težavna pot slovenskih rokometašev v Estonijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Veselin Vujović | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovenska moška rokometna reprezentanca je v današnjih poznih popoldanskih urah prispela v estonsko prestolnico, kjer jo v nedeljo ob 18.30 čaka druga kvalifikacijska tekma za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Na letalski poti Dunaj-Varšava-Tallinn pa se je močno zapletlo, med drugim je ostala brez prtljage.

Selektor slovenske izbrane vrste Veselin Vujović je zavoljo tega odpovedal današnji večerni trening, skupaj z vodstvom reprezentance pa je v zgodnjih večernih urah prejel razveseljivo sporočilo, da je "izgubljen tovor" vendarle prispel v estonsko prestolnico.

Uroš Mohorič.
 | Foto: Vid Ponikvar Uroš Mohorič. Foto: Vid Ponikvar "Povezava v Estonijo je bila načrtovana na način, da na letališčih izgubljamo čim manj časa in da so med leti čim manjši razmaki. Že prvi let z Dunaja v Varšavo je imel nekaj zamude, tako da smo v poljski prestolnici imeli le slabe pol ure časa za prestop na drugo letalo. Mi smo se pravočasno vkrcali na naslednji let, naša prtljaga pa ne, tako da je v Talin prispela z nekajurno zamudo," je celoten zaplet opisal direktor slovenske moške reprezentance Uroš Mohorič.

"To je botrovalo nekaterim sprememb glede aktivnosti reprezentance. Današnji večerni trening je odpadel in ga bomo izpeljali v nedeljskih dopoldanskih urah. Ta trening bomo uporabili kot zadnjo taktično pripravo za dvoboj z Estonijo, glede na pozen termin nedeljske tekme pa tudi ne bo vplival na utrujenost naših igralcev," je še dodal Mohorič.

V poštev pride le zmaga

Pot do estonske prestolnice je bila silno zahtevna, slovenski rokometni prvokategorniki so jo začeli ob štirih zjutraj, ko so se iz svojega pripravljalnega tabora v Zrečah z avtobusom odpravili proti Dunaju. Navkljub kratki in naporni noči pa so slovenski rokometaši prepričani, da bodo v nedeljo osvojili drugi par točk in prvi kvalifikacijski ciklus končali z dvema zmagama, potem ko so pred dnevi v Mariboru premagali Latvijce s 27:21.

"Na papirju smo favoriti, a to moramo pokazati na igrišču. Prepričan sem, da bo naš pristop povsem drugačen kot na uvodni kvalifikacijski tekmi proti Latviji. Pričakujem dobro tekmo z naše strani," je odločno dejal krožni napadalec madžarskega Picka iz Szegeda Matej Gaber.

Estonija je po vseh merilih najšibkejši člen v kvalifikacijski skupini 4. Na uvodni tekmi je na gostovanju v nizozemskem Sittardu gladko izgubila s 25:35, doslej pa se še ni prebila na evropsko in svetovno prvenstvo ter olimpijske igre. Naša izbrana vrsta je doslej odigrala tri tekme z Estonijo in vselej zmagala. Najvišjo zmago je dosegla pred petnajstimi leti v Tallinnu, ko je v kvalifikacijah za EP 2000 - pod vodstvom Leopolda Jerasa - slavila s 33:18.

Veselin Vujović
Sportal Vujović v Estonijo brez Kastelica in Ocvirka
slovenska rokometna reprezentanca
Sportal "Na srečo led ni bil preglobok"
Slovenija - Latvija
Sportal Svetovnemu klubskemu prvaku gre vse kot po maslu
Ne spreglejte