Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
26. 10. 2018,
15.22

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Veselin Vujović Slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 26. 10. 2018, 15.22

5 let, 6 mesecev

Pred gostovanjem Slovenije v Estoniji

Vujović v Estonijo brez Kastelica in Ocvirka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Veselin Vujović | Veselin Vujović je izbral 16 igralcev za gostovanje v Talinu. | Foto Urban Urbanc/Sportida

Veselin Vujović je izbral 16 igralcev za gostovanje v Talinu.

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je izbral 16 igralcev za tekmo z Estonijo v okviru drugega kroga kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020. Na nedeljski tekmi v Talinu, ki se bo začela ob 18.30, ne bosta nastopila vratar Urh Kastelic in levi zunanji igralec Gregor Ocvirk.

Slovenija je na uvodni kvalifikacijski tekmi v sredo v Mariboru premagala Latvijo s 27:21 (14:7). Izbranci črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Veselina Vujovića v štajerski prestolnici niso posebej blesteli, svojo nalogo so oddelali na profesionalen način in unovčili svojo rokometno širino.

Slovenija - Latvija
Sportal Svetovnemu klubskemu prvaku gre vse kot po maslu

Vujović je na prvi tekmi dokaj enakovredno porazdelil minutažo med svojimi varovanci, v ogenj poslal tudi novinca Gregorja Ocvirka in Roka Ovnička ter povratnika Deana Bombača in Maria Šoštariča, ti pa so bili skupaj z drugimi reprezentančnimi soigralci - kljub nekaterim slabšim obdobjem v svoji igri in zavoljo odsotnosti številnih nosilcev igre (Marka Bezjaka, Vida Kavtičnika, Boruta Mačkovška, Žige Mlakarja, Vida Poteka in še nekaterih) - v celoti za razred boljši od tekmecev z Baltika.

Vujović: Estonija je na papirju najslabša

Slovenija je med tednom premagala Latvijo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenija je med tednom premagala Latvijo. Foto: Urban Urbanc/Sportida Na las podobno rokometno zgodbo je pričakovati tudi na nedeljski tekmi. Estonija je po vseh merilih najšibkejši člen v kvalifikacijski skupini 4. Na uvodni tekmi je na gostovanju v nizozemskem Sittardu gladko izgubila s 25:35, doslej pa se - tako kot Latvija - še nikoli ni prebila na evropsko in svetovno prvenstvo ali olimpijske igre.

"Estonija je na papirju najslabša reprezentanca v naši skupini, z drugo zmago pa bi zadržali vodilno mesto v skupini in nadaljevali svoj pohod k zaključnemu turnirju. Na tekmi v Talinu si ne smemo dovoliti presenečenja, v poštev pride le zmaga, vsak drug scenarij bi bil katastrofa. Prepričan sem, da so se moji varovanci od tekme z Latvijci nekaj naučili in da bodo imeli pravi pristop na nedeljski tekmi z Estonci," je dejal Vujović.

slovenska rokometna reprezentanca
Sportal "Na srečo led ni bil preglobok"

Za Črnogorca je vsekakor pomembno, da bo imel na voljo več časa za priprave na Estonce, pred tekmo z Latvijci je imel na voljo vsega dan skupne vadbe.

V Talinu igrati na vso moč

Slovenski rokometaši se bodo v Estonijo odpravili v soboto dopoldan. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Slovenski rokometaši se bodo v Estonijo odpravili v soboto dopoldan. Foto: Urban Urbanc/Sportida "Gre za dobro ekipo, čeravno mi ni znano ali je v njenem kadru tudi najboljši estonski igralec Mait Patrail, sicer soigralec Urbana Lesjaka in Nejca Cehteta pri nemškem Hannovru. Že pred začetkom kvalifikacij sem dejal, da nobene reprezentance ne smemo podcenjevati, prav vse moramo spoštovati in se nanje pripraviti na najboljši možni način. V Talinu moramo igrati na vso moč in glede na to, da gre za naše prvo gostovanje v tem ciklusu, tudi pokazati malo več kot na tekmi v Mariboru," je pred odhodom v Estonijo previdno dejal krilni igralec madžarskega Picka Szegeda Mario Šoštarič, ki je bil skupaj s svojim "kolegom" na tem položaju Blažem Jancem najučinkovitejši slovenski igralec na prvem dvoboju proti Latvijcem. Oba sta dosegla po pet golov.

Slovenska izbrana vrsta se bo proti Estoniji odpravila v sobotnih zgodnjih jutranjih urah. Najprej jo čaka avtobusna pot do Dunaja, v nadaljevanju pa še letalska prek Varšave do Talina. V večernih urah načrtuje trening v dvorani Kalevi. Vujović bo seznam igralcev obelodanil po današnjem večernem treningu v Zrečah, v tem trenutku pa ima največ zdravstvenih težav vratar Urban Lesjak, ki je zbolel.

Karkoli drugega kot zmaga Slovenije bi bilo veliko presenečenje. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Karkoli drugega kot zmaga Slovenije bi bilo veliko presenečenje. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Pravico na estonsko-slovenskem reprezentančnem dvoboju bosta delila Nemca Robert Schulze in Tobias Tönnies.

Na Vujovićevem seznamu za tekmo z Estonijo so:

Vratarja: Klemen Ferlin (Celje Pivovarna Laško) in Urban Lesjak (Hannover);
Krilni igralci: Darko Cingesar (Aix), Blaž Janc (Vive Kielce), Mario Šoštarič (Pick Szeged) in Matic Verdinek (Gorenje);
Zunanji igralci: Dean Bombač, Nik Henigman (oba Pick Szeged), Jure Dolenec (Barcelona), Rok Ovniček, Jaka Malus (oba Celje Pivovarna Laško), Miha Zarabec (Kiel) in Nejc Cehte (Hannover);
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Matic Suholežnik (Dunkerque).

Ne spreglejte